Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Mindeparken
Tilbage til oversigten
Link til hjemmeside  Se kort

Mindeparken

Den sydlige del af Århus mellem Kongevejen, Carl Nielsens Vej, Oddervejen og Strandvejen.

Mere info

Mindeparken er et rekreativt område for alle, unge som gamle. Det er stedet, hvor århusianerne tager ud med familie og venner, udstyret med madkurv og alskens legetøj.

Parken blev indviet den 25. juli 1925 af Kong Christian den 10. Oprindeligt skulle parken være samlingssted for udenlandsdanskere, når de var på besøg i hjemlandet. Planen fik dog ikke rigtig fodfæste, bl.a. fordi Rebild-festerne ved Rold Skov fik så stor tilslutning.

I Mindeparken er opført et monument over faldne danskere i 1. verdenskrig. Monumentet er lavet af billedhuggeren Axel Poulsen og arkitekt Axel Ekberg. Det er en cirkelformet gård omkrandset af en kalkstensmur med store relieffer og navnene på 4140 faldne fra krigen indhugget.

Ud over monumentet og et frodigt stort græstæppe byder Mindeparken på Rømerhaven, en smuk anlagt have med spejlbassin, stenpartier og små bede, Donbækhusene, bygget i midten af 1800-tallet som tjenesteboliger for herregården Marselisborg og bag disse et område med store ege- og bøgetræer og gamle rhododendronblomster som underbevoksning.


Billeder
Klik på billede for at se det i større format Klik på billede for at se det i større format Klik på billede for at se det i større format
Relevante links
Parker i Århus Link til hjemmeside  
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide