Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
kapsejlads
Øl og vand i vente. Arrangørerne venter 20.000 tilskuere i Universitetsparken til dagens traditionsrige kapsejlads. Foto: Ditte Lysgaard Holm
Kampklar til Kapsejladsen 2012
03-05-2012
20.000 tilskuere ventes til dagens kapsejlads i Universitetsparken, hvor medicinerne håber på at generobre trofæet Det Gyldne Bækken. I tirsdags var der sidste træning.

20.000 studerende på skråningerne, 60 roere i vandet, Dennis Ritter og Jørgen Leth ved mikrofonen, og så en universitetspark klædt i det smukkeste solskin og det grønneste forår.

Det er fest-udsigten i dag, når de studerendes foreninger inviterer til den vanvittige, gakkede og særdeles underholdende 2012-version af Kapsejladsen. Det er stafetdysten, hvor det gælder om at kunne ro, bunde en øl, dreje 10 gange rundt og så ro tilbage igen.

Arrangør er som altid de medicinstuderendes festforening Umbilicus. Og Umbi, som foreningen kaldes, påtager sig gerne favorit-værdigheden i år - den tror på det.

»Hvem der vinder? Det gør vi. Vi har trænet rigtig meget i år, og holdet er utrolig godt,« siger Mai-Britt Vestergaard.

Og hun er, ifølge holdkammeraterne, et af de store plusser, der netop kan gøre forskellen i år.

»Der skal mindst være én pige på hvert hold, og pigerne er ofte det svage led på holdene, men Mai-Britt er den hurtigste pige, vi har haft. Og nogle gange hurtigere end drengene. Hvorfor hun er så god? Jeg ved det ikke, måske fordi hun er nordjyde,« smiler Rasmus Sørensen, der er båd-vender på Umbis hold.

Medarrangør og roer for Umbi, Andreas Bugge, tror også på guld:

»Umbi taber aldrig to år i træk,« som han siger.

Når det er sagt, lægger ingen af dem dog skjul på, at feltet er stærkere end nogensinde i år:

»Der er seks-syv hold, der kan vinde,« siger Andreas Bugge.

Vanvittig finaleSidste år tabte medicinerne til økonomerne på målstregen i en vanvittig finale, men året før vandt arrangørerne, og formen er god i år:

»3,21 minutter,« lød første tid ved den afsluttende træning i tirsdags, hvilket regnes for absolut glimrende, men næste prøveløb viste så også, hvordan alt kan tabes. Da førsteroer Kasper Linde satte fra land, knækkede han pagajen, og sker den slags i dag, kan alt være tabt.

Og det, der ude fra kan ligne ren fis og ballade, er absolut ikke for amatører.

»Man skal kunne ro, selvfølgelig, og så skal man kunne bunde en øl meget hurtigt. Min tid ligger omkring 3-4 sekunder, men Kasper er vist nede på 2,1 sekunder. Vi har tre regler, vi følger: Du skal ikke være bange for øllen, den skal ikke være bange for dig, og så skal du turde angribe den,« fortæller Mai-Britt Vestergaard med et smil.

Efter at have drejet rundt 10 gange skal man desuden kunne orientere sig og hoppe ned i båden, selv om man er totalt rundtosset og svimmel. Og det kan Mai-Britt Vestergaard:

»Det kommer med træning,« som hun siger.

Selv om træningen kørte med hygge i parken, er der ingen tvivl om gåsehud og rystebuks, når roerne i dag træder op foran 20.000 tilskuere.

Sommerfugle i maven»Puha, jeg er temmelig nervøs. Jeg har haft sommerfugle i maven de sidste 14 dage, og hvad sker der så, når der sidder 20.000 tilskuere? Bare jeg ikke rammer ved siden af båden,« funderer Mai-Britt Vestergaard.

Kapsejladsen handler også om at lave den mest spektakulære intro, når holdet præsenteres, og her har man tidligere blandt andet set en elefant, en kamel, en helikopter og strippere i stor stil.

Og Andreas Bugge fra Umbi lover også mega-intro i år:

»Det bliver meget stort. Hvis det altså klapper.«Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
Fakta
KAPSEJLADSEN 2012

Holdene

1. heat: (ca. kl. 14.45)
Økonomisk Forening
Umbilicus, medicin
Lærerstuderende
Tågekammeret, naturvidensk.

2. heat: (ca. kl. 15.35)
Idræt
Ingeniørhøjskolen
Sygeplejeskolen
Humbug, humaniora

3. heat (ca. kl. 16.20)
Tandlægeskolen
Statskundskab
Jura
Psykologi

Finale (ca. kl. 16.40)
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide