Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
Sculpture by the Sea
Den kinesiske kunstner Qian Sihuas “Bubble No. 5” er et af de værker, der har appel til børnene. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Succesener hjemme
25-06-2013
Alt tyder på, at antallet af gæster på dette årsSculpture by the Sea overstiger 2011-besøgstallet på anslået 500.000 gæster.

Der har været dage, hvor der har været ren folkevandring på den tre kilometer lange kyststrækning fra Tangkrogen til Ballehage. Og der har været stunder, hvor folk nærmest har stået i kø for at komme tæt på en af de over 60 installationer.

Set udefra kunne meget tyde på, at denne tredje Sculpture by the Sea-udstilling har været en succes. Det tænker man også på kunstmuseet Aros, der sammen med Aarhus Kommune holder hånd i hanke i denne Danmarks største kulturevent.

»Alt tyder på, at der har været mindst lige så mange besøgende som under udstillingen i 2011, hvor vi anslog besøgstallet til at være 500.000,« siger kommunikationschef på Aros, Bjarne Bækgaard.

Vejret var med

Der betales ikke entré for at komme ind, så derfor kan man kun anslå antallet af gæster.

Nogle dage bliver der lavet optællinger, som bliver gjort op, når sidste kunstværk har forladt den naturlige scene. Udstillingen lukker søndag, derefter tages kunstværkerne ned.

»Vejret har været med os. Vi har oplevet en massiv strøm af gæster, så vi tør godt sige, at succesen er hjemme,« siger Bjarne Bækgaard.

Slut er udstillingen dog endnu ikke, omend der torsdag tages et stort skridt mod afslutningen. Da skal der uddeles en række priser til både kunstnere og nogle af de gæster, der har deltaget i de konkurrencer, som er blevet udskrevet, siden udstillingen begyndte den 1. juni.

Hjem til Aarhus

Desuden afsløres det, som auktionshuset Lauritz.com vil købe til Aarhus. Auktionshuset står for en auktion, hvorfra alle beløb inklusive salærer går til køb af en skulptur, som udvælges i samarbejde med udstillingens ledelse, bl.a. Arosdirektør Jens Erik Sørensen.

Udvalget har allerede udvalgt fire kandidater blandt værkerne: “Beachhouse” (katalognummer 49), “A yoga and pedicure diy session on the beach” (nr. 48), “Arion Vulgaris” (nr. 62) og “Intermundien” (nr. 30).

De valgte værker koster mellem 100.000 og 300.000 kr.

Sidste auktion finder først sted på fredag, så det står endnu ikke helt klart, hvor mange penge der bliver samlet ind, og hvor mange auktionshuset selv lægger i kassen.

Sådan var det også, da auktionshuset holdt en auktion under Sculpture-udstillingen i 2011. Den resulterede i de store solbriller, “Sea Pink”, skabt af Marc Moser, som nu står ved Strandbaren på havnen.

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
fakta
Kåring af favoritterne

På torsdag kl. 14 uddeles en række priser til de værker, som henholdsvis børn, voksne og kunstkendere har kåret som årets favoritter.

Det foregår på Tangkrogen og er åbent for alle. I pausen vil der være jazz ved Aarhus Musikskoles Lars-Ole Vestergaard.

Priserne er:

• Sculpture by the Sea Prisen
• Publikums Favorit
• Børnenes Favorit
• Nordea-fondens pris
• Lighthouses pris
• Bestsellers pris
• Formueplejes pris
• Dansk Australsk New Zealandsk Venskabsforenings pris

Desuden er der overrækkelse af Lauritz.coms gave til Aarhus, “Gi’ en skulptur til Aarhus”, ligesom der uddeles præmier i konkurrencerne.

Udstillingen slutter søndag.

Næste Sculpture by the Sea finder sted i 2015.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide