Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
Sculpture by the sea
Tusinder af mennesker nåede at få set "Sculptures by the Sea" i den sidste åbningsweekend. Foto: Michael Hansen
Halv million så på skulpturer ved havet
03-07-2013
Hundredetusinder af gæster til "Sculpture by the Sea" i Aarhus.

Der blev ikke solgt billetter til Aarhus's store skulpturfest, "Sculpture by the Sea", som lukkede i weekenden.

Men alligevel føler eksperterne på ARoS Aarhus Kunstmuseum sig ret sikre på, at den kilometerlange skulpturpark i vandkanten fra Tangkrogen til Ballehage blev overværet af op mod en halv million besøgende.

"Vi kan af gode grunde ikke være sikre på besøgstallet, men baseret på stikprøvetællinger og erfaringerne fra de første to udstillinger anslår vi, at besøgstallet nok er omkring 500.000," siger Bjarne Bækgaard, kommunikationschef på ARoS Aarhus Kunstmuseum.

27.000 kataloger solgt

ARoS-folkene lavede en stikprøveoptælling en mandag mellem 17.00 og 17.30, og alene i det tidsrum - ikke udpræget i udstillingens prime time gik 551 personer forbi.

Antallet er endda i den defensive ende, når man sammenligner antallet af solgte kataloger med de første to udstillinger. I år blev der langt 27.000 kataloger over disken, hvilket er væsentligt mere end de tidligere år, oplyser Bjarne Bækgaard.

Udstillingen sluttede søndag med solskin og masser af gæster, der lige ville nå det. Nu er projektleder Karen Louise Juhl Christensen og hendes folk i fuld gang med at pille de 64 kunstværker ned igen.

Kunstværker er godt brugt

Hun er generelt meget tilfreds med udstillingens forløb - mange kunstværker er blevet godt og grundigt "brugt" af publikum af juni måned, men kunstværkerne er løbende blevet vedligeholdt og pudset af folkene bag "Sculpture by the Sea".

"Der har ikke været problemer af betydning. Der har været små forbudsskilte på kunstværkerne, men nogle værker bærer præg af brug og slitage, men det har vores folk på udstillingen repareret på løbende. I langt overvejende grad handler det om lidt forkert brug," siger Karen Louise Christensen.

Populær badeanstalt

Ikke mindst den norske "badeanstalt" af træ på pontoner ud for Silistria har været populær.

"Den ligger lidt tungt i vandet nu, for den var meget brugt under udstillingen. Hvor morgen sejlede vi ud og tændte op i saunaen, så der var liv og glade dage derude. Det var virkelig et stedsspecifikt og interaktivt værk," siger projektlederen, som arbejder på at få fjernet alle værkerne og sendt dem retur til kunstnerne.

Undtaget er dog de værker, som enten er solgt eller muligvis har en køber. ARoS' salgsleder er i gang med at forhandlere med flere mulige købere, og når det endelige salg er gjort op i løbet af denne uge, forventer Karen Louise Christensen, at omkring "en håndfuld" af værkerne er solgt.

"Når man satser på at lave stedsspecifikke værker, så får man ikke særligt mange salgbare værker, fordi de simpelthen er lavet til denne udstilling, og den natur som er i området. Men er vi heldige, så får vi solgt en håndfuld af værkerne," siger Karen Louise Christensen, som tilføjer, at salget af mindre kunstværker fra udstillingen på Helnan Marselis Hotel derimod er gået strygende.

Leveret af: JP Print artikel Send artikel
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide