Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
festival
Festivalnavnet Danmakrs Grimmeste Festival er en smule ironisk. For hvert år gør arrangørerne en del ud af at gøre festivalpladsen flottere og hyggeligere. På billedet får træværket til scene og boder festlige farver. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Grim fest bliver større og flottere
31-07-2013
Havefesten udvides hvert år en smule, men holder fast i konceptet med at være den alternative, billige festival.

Mange tror, at det er en skråt-op-hilsen til Den Smukkeste i Skanderborg.

Det er det slet ikke. Danmarks Grimmeste Festival i Brabrand opstod for 10 år siden ved lidt af et tilfælde.

Det, der egentlig bare var en havefest for vennerne, udviklede sig til en regulær festival uden så mange overvejelser og store markedsføringsbudgetter.

Og når de nu festede og hørte livemusik i Grimhøjgårds baghave på Grimhøjvej, hvad var så mere nærliggende end at kalde festivalen Den Grimmeste?

Ironisk, for arrangørerne arbejder hvert år på at gøre festivalpladsen flottere og hyggeligere.

»Vi udvider skovområdet i år og bygger endnu flere små siddesteder og sætter hygge-lys op. Vi har i år også 50 hængekøjer, man kan slænge sig i,« siger Theis Smedegaard, der sammen med Aage Stokholm og Mette Hyldgaard Pedersen arrangerer festivalen for 10. gang.

Et jubilæum, der bliver fejret med et stort show fredag aften, og et program, der er festivalens hidtil bedste, mener arrangøren.

»Det er det bedste, vi nogensinde har haft. Det er altid en balancegang mellem at præsentere navne, som folk kender, og så vælge de navne, som selv musiknørderne ikke har hørt før, og som måske bliver store næste år.«

Mø før hun blev stor

Blandt dette års optrædende på skovscenen i Brabrand er sangerinden Mø, der har været flittig gæst på andre festivaler i år, bl.a. Spot og Roskilde, og senere også kommer på Skanderborg.

»Jeg synes, Mø er et godt Grim-navn, men hun er også et eksempel på en kunstner, vi bookede for meget lang tid siden, før al hypen omkring hende startede,« siger Theis Smedegaard.

Programmet byder på over 30 kunstnere, der både inkluderer en akustisk Rasmus Walter-koncert, hiphop-toner fra Jonny Hefty og Jøden og teenage-punkrock fra Velvet Volume.

Prisen for en partoutbillet med adgang til campingområdet er i år steget 100 kr. Ellers er priserne i barerne de samme. 30 kr. for en fadøl.

»Vi har rigtig mange gengangere. Både blandt gæsterne og de omkring 400 frivillige hjælpere. Folk kommer her pga. pladsen og musikken. Vi vil gerne holde fast i vores koncept om at være en alternativ, billig festival, hvor man hører både kendt og helt ny musik i intime omgivelser,« siger Theis Smedegaard.

Han håber, at der i år kommer lidt flere end sidste års godt 4000 gæster.

»Vi har tilladelse til 5000 gæster og vil ikke ansøge om flere. Vi kunne godt fælde en masse træer og presse flere ind, men vi kører videre efter det koncept, vi har skabt gennem 10 år. 7000 bliver vi aldrig, men vi vil gerne sælge lidt flere end sidste år.«

Foreløbig ligger billetsalget 23 pct. over sidste års salg.

 

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
fakta
Danmarks Grimmeste Festival
Den 1.-3. august
Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand.

Partoutbillet: 495 kr. inkl. camping. Ellers 395 kr.

Hør blandt andre: Barbara Moleko, Eaggerstunn, Hatesphere, Rasmus Walter, Mø, Go Go Berlin, Tako Lako, The Floor Is Made Of Lava, Peter Sommer, Julaw, The Broken Beats.

Jubilæumskoncert fredag: Dj Static, Powersolo, Vincent Van Go Go, Bliglad, Ham Den Lange og Henrik Hass spiller eksklusivt egne og nye numre sammen.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide