Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
Smukfest
Vinderen af Livecamp skal spille festivalens åbningskoncert på Bøgescenen onsdag kl. 16. Arkivfoto: Simon Fals
Kære ukendte: Scenen er din
05-08-2013
Inden festen for alvor skydes i gang på onsdag, har Danmarks Smukkeste Festival afsat tre dages livecamp til at præsentere bud på morgendagens stjerner.

En velrenommeret festival kan ikke kun modtage, men må også selv yde sit for at hive fremtidens musiknavne ud af vækstlaget.

Det er holdningen hos Skanderborg Festivalklub, som står bag Danmarks Smukkeste Festival.

Arrangørerne har erkendt, at talentkonkurrencer ikke nødvendigvis tiltrækker det mest oplagte talent. Deltagerne på årets Livecamp på Kærlig Heden er derfor håndplukket af branchen selv.

»Der har været så mange talentkonkurrencer de senere år, så vi er gået væk fra det, og i stedet har vi været rundt blandt bookere, managers og mediefolk og spurgt dem, om de havde et godt bud på, hvilke bands som burde spille her,« fortæller talsmand Poul Martin Bonde.

Værsgo. Spil!

Dygtige unge musikere har som regel det til fælles, at de enormt gerne vil ud og spille, men ikke kan sælge billetter, fordi ingen kender dem.

»Her skal de slet ikke bekymre sig om at sælge billetter. Vi stiller et publikum og en god scene til rådighed. Værsgo’. Spil,« fortæller han.

Det særligt attraktive ved Livecamp, som blev indledt i går, er, at Smukfests bookere deltager. Blandt de 18 bands og solister, der optræder søndag og mandag, vælger de det navn, som skal spille festivalens åbningskoncert på Bøgescenen onsdag kl. 16. I fjor tilfaldt den ære reggae-duoen Djämes Braun.

»Det er nok det helt særlige ved vores festival, at bands på få dage kan spille sig fra talentscenen til Bøgescenen. Selv for etablerede bands er det en ret attraktiv scene at stå på,« mener Poul Martin Bonde.

De unge musikere får desuden en smagsprøve på den måske kommende feterede backstage-tilværelse.

»Et grønt band skal have den samme gode behandling med supergod forplejning og noget godt at drikke. Man skal have det godt, når man spiller hos os, og det oplever de selvfølgelig også,« fortæller han.

Afløser for Starfighter

Livecamp blev etableret i 2011 som afløsning for talentkonkurrencen Starfighter, der havde eksisteret i 12 år.

Ved at satse på bands, som ikke først skal opdages, men som branchefolk og diverse talentinitiativer allerede har spottet, håber festivalen på bedre koncerter og større sandsynlighed for efterfølgende succes.

»Vores ambition er at gøre Livecamp til stedet, hvor vi ser de mest spændende navne fra vækstlaget. Hver af de optrædende har også allerede en mentor bag sig, som giver sine udvalgte de bedste anbefalinger og ønsker med på vejen,« siger Poul Martin Bonde.

Ifølge ham har mange i dag etablerede bands fået deres egentlige live-gennembrud på Danmarks Smukkeste Festival.

»Vi giver jo også hvert år chancen til mange ved at tilbyde dem et reelt job på festivalens mindre scener. Med i alt 160 navne på programmet tror jeg ikke, at der – måske bortset fra på Spot Festival – optræder så meget upcoming noget andet sted i Danmark,« siger talsmanden og nævner som eksempel Turboweekend.

»Turboweekend startede med få singler op hos os, og Wafande er begyndt på Starfighterscenen og er siden vendt tilbage og har givet koncert her. Men det har i mange år været en vigtig del af dna’et hos os at give de unge talenter en chance. Da den nye dance-scene kom, stod Cut’n Move og Sound of Seduction her, da de var unge og nye. I dag er dance mainstream og findes overalt.«

I samarbejde med DR præsenterer P3 tirsdag på Kærlig Heden sine otte finalister i talentkonkurrencen Karrierekanonen. Oprindelig var 1.300 solister og bands tilmeldt, og de otte udvalgte har været gennem et intensivt coachingforløb inden deres optræden i morgen.

»Der er ingen tvivl om, at noget af det, der bliver præsenteret i løbet af disse tre dage, vil komme til at præge vores festival og andre festivaler fremover. Nogle af de acts, som er med, rykker allerede godt – f.eks. Topgunn og Eloq, som slutter af i aften. Og der er bestemt også nogle af Karrierekanontingene, som lyder lovende.«

Talentudvikling er vigtig

Ifølge Poul Martin Bonde er talentudvikling på sin vis lige så vigtig for musikfestivaler som for fodboldklubber.

»En dygtig fodboldklub udvikler også sine egne spillere, så man ikke skal købe alle spillere dyrt ind. Man kan håbe, at de acts, vi har satset på, da de var små, senere har lyst til at gøre noget særligt for os,« siger han.

»Det ser vi faktisk allerede. Når de kommer tilbage hertil, laver de et særligt show i skoven eller hiver nogle gæster med. Vores oplevelse er, at folk spiller nogle af deres bedste koncerter hos os – også fordi publikum er der for at holde fest, og musikerne rammer den der samhørighed,« siger han.

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
fakta
Livecamp

Livecamp 2013 er en tre dages festival, der afholdes på festivalens nye campingplads Kærlig Heden.

Fra søndag til tirsdag præsenteres de mest spændende navne fra vækstlaget – hver især udvalgt og præsenteret af udvalgte branchepersonligheder og talentinitiativer.

Smukfest er også partner i Karrierekanonen, som er et samarbejde med DR, Bandakademiet og KODA. Efter koncerterne på Smukfest bliver Karrierekanonens tre vindere udpeget.

Søndag

16:00 Telestjernen

17:00 Freja Kirk

18:00 Deer Bear

19:00 Sekuoia

20:00 A Road to Damascus

21:00 Penny Police

22:00 Sukkerlyn

23:00 Nelson Can

Mandag

14:00 Josephine May

15:00 The Army feat. Celina Ree

16:00 Tavs viden

17:00 Ice Cream Cathedral

18:00 Zjakalen feat. Kazpa G

19:00 Melodio

20:00 Ladylion

21:00 Fortress

22:00 Topgunn

23:00 Eloq

Tirsdag

Finalister Karrierekanonen:

16:00 City Syd

17:00 Helmet Compass

18:00 Amin Karami

19:00 Kinck

20:00 Kejthåndet

21:00 Camilo & Grande

22:00 The Minds of 99

23:00 Vild $mith
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide