Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
festugen
Margrethe Vestager
Festugen viser tegn på liv
06-08-2013
Den nye virkelighed er til debat, når festugens “Aarhussamtaler” finder sted. Og så kan aarhusianerne snart høre, hvordan man spiller på en container.

Der er tegn på liv i festugen.

Den store kulturbegivenhed, der finder sted i Aarhus fra den 30. august og en uge frem, tager mere og mere form. Årets tema er “Tegn på liv – i en ny virkelighed”.

Således ligger det nu fast, at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kommer til byen som et led i de faste “Aarhussamtaler” for at diskutere den nye økonomiske virkelighed med Adrian Wooldridge, der er redaktør på det britiske magasin The Economist. Han mener, at Norden er blevet et reformforbillede for resten af verden, fordi man hele tiden forfiner, reformerer og forbedrer ting og forstår, at det er en igangværende proces.

Inden samtalen, der finder sted den 2. september, vil vismand Torben Andersen og tidligere økonomisk vismand Nina Smith forklare, hvad den nordiske model i det hele taget er.

Derudover er der fire andre “Aarhussamtaler”.

Den 1. september kan man høre, hvordan Rebecca Matthews, der er direktør for Fonden 2017 og dermed skal gennemføre kulturhovedstadsåret i 2017 på vegne af Aarhus, fortælle om, hvad byen skal bruge året til, og hvilket kulturliv der skal udfolde sig fra 2018. Det sker i en samtale med journalisten Stéphanie Surrugue.

»Der er ikke noget, der slutter. Alting fortsætter,« mener filmkunstneren Erik Clausen, og hvad det betyder, vil han den 3. september tale med journalisten Kirsten Jacobsen om.

Med og uden bold

Det handler om fodbold og om livet, når det ikke længere handler om fodbold, når Flemming Povlsen, Peter Graulund og Morten Bruun den 4. september taler om det at have en identitet.

Dagen efter sætter Morten Albæk, direktør i Vestas og filosof, punktum for samtalerne i en diskussion med journalisten Stig Matthiesen om, hvorfor den nordiske model ikke fungerer.

Albæk mener, at man har skabt »en kultur, der reproducerer folks manglende evne til nøgternt at vurdere egne evner ved at anspore dem til konsekvent at overvurdere dem«.

Tegn på festligt liv er der også på havnen, hvor 21 mexicanere lige nu er ved at bygge et enormt instrument, huey mecatl.

Det er et strygeinstrument, der er bygget af 10 skibscontainere i to etager. 10 strenge er spændt ud mellem de øverste containere, der fungerer som resonerende bokse og skaber et helt nyt lydunivers.

Instrumentet, der bliver stillet op på Bispetorvet den 19. august, kræver ikke bare 11 musikere og en dirigent, men også et særligt nodesystem. Første koncert finder sted den 30. august.

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide