Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
Smukfest
Den østjyske bassist Ida Kristine Nielsen (til højre) har siden 2010 været en del af Princes band. Her er hun fotograferet ved Billboard Music Awards i Las Vegas i maj. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP
Fra Skolegade til superfunkbassist
07-08-2013
For få år siden jammede bassist Ida Kristine Nielsen på Fatter Eskil. I aften står hun på scenen som en del af Princes band. »Hun er hysterisk god,« siger en studiekammerat fra konservatorietiden i Aarhus.

Fra Fatter Eskil til Madison Square Garden, New York City. Fra Det Jyske Musikkonservatorium til 10 mio. dollars-komplekset Park Paisley Studios i Minneapolis. Og så videre.

Kontrasterne bliver ikke større, når det gælder historien om bassist Ida Kristine Nielsen, som i aften står på scenen i Princes band.

For hun har taget det absolut største musikalske spring, man kan forestille sig, siden hun i 2010 fik et interessant opkald fra USA.

Opkald fra Minneapolis

I aften står hun for første gang på hjemmebane i det Østjylland, hun er vokset op i, med bandet og med superstjernen.

Ida Kristine Nielsen er, som beskrevet i en stribe interviews, vokset op lidt uden for Randers, hvor hun begyndte at spille i skolen, og senere gik vejen til Aarhus. Her kom hun ind på Det Jyske Musikkonservatorium, og BassIda og Ida Funkhouser, som hun også kaldes, blev en del af byens musikliv i forskellige bands som Indigo Sun, Michael Learns to Rock og senere det belgiske Zap Mama.

Og så var det, at hendes mobiltelefon ringede dengang i august 2010. I røret var en kvinde, der repræsenterede Prince, og spørgsmålet var, om Ida havde lyst til at komme til Minneapolis og jamme med Prince og hans band. Og da chokket havde lagt sig, sagde hun – surprise – ja, tak, drog til USA, jammede i tre dage og blev tilbudt en plads i bandet.

Mester i tommelfingerbas

Med til at bane vejen var også Aarhus-lydfirmaet T.C. Electronics, der laver teknisk udstyr i verdensklasse til musikere. Her var Ida Kristine Nielsen hyret til at demonstrere basudstyr på messer rundt i verden, og her er hun formentlig blevet spottet af folk omkring Prince.

Blandt studiekammeraterne fra konservatorietiden er Aarhus-saxofonisten Jakob Elvstrøm, der også havde Ida Kristine Nielsen med på sit første soloalbum ”Saxclub vol. 1” fra 2009.

»Det er jo helt fantastisk, at hun er nået så langt. Forklaringen er selvfølgelig, at hun spiller hysterisk godt, og så har hun virkelig specialiseret sig i funkmusik og tommelfingerbas, og i den genre findes der ikke mange bedre overhovedet. Og slet ikke nu, efter at hun er begyndt at spille med verdens bedste musikere,« siger Jakob Elvstrøm.

I aften gælder det bøgescenen for Ida Kristine Nielsen, og hvad hun skal spille, må vise sig, for Prince skifter sætliste, som andre skifter sokker.

Bandet skal angiveligt kunne 300 numre, men hvad gør det, når man spiller med verdens allerbedste. Som BassIda har udtalt:

»Manden er genial. Jeg kan jo bare stå og tage imod.«

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
fakta
Danmarks Smukkeste Festival
Skanderborg, 7.-11. august

Topnavne
Prince, Avicii, Kings of Leon, Alabama Shakes, L.O.C.

Publikum
Ca. 40.000 betalende gæster plus ca. 13.000 medhjælpere


Læs også

Dobbelttjek på Prince
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide