Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
Smukfest
Anders Nørgaard uddannet lydtekniker og har mixet lyd for en række danske musikere og bands samt været manager for Aqua. De senere år har han arbejdet målrettet mod at blive production manager. Foto: Jan Dagø
Dobbelttjek på Prince
07-08-2013
Den nyansatte production manager Anders Nørgaard erkender, at han er nervøs forud for aftenens koncert med den perfektionistiske megastjerne.

Vinnie Who. Tjek.

Thomas Helmig. Tjek.

Prince. Dobbelttjek.

Første festivaldag bliver en barsk omgang for Skanderborg Festivalklubs nyansatte production manager Anders Nørgaard.

Dagens sidste koncert på Bøgescenerne bliver med den amerikanske megastjerne Prince, som er berygtet i branchen for at være musikalsk perfektionist og kompromisløs.

»Jeg vil være nervøs. Spændingen vil være der 100 pct.,« erkender Anders Nørgaard, som ud over at være fan af Prince heller aldrig har samarbejdet med en større – og mere krævende – kunstner.

»Kings of Leon på søndag bliver også rigtig stort, men Prince er nok den vanskeligste, fordi han er, som han er, og går så meget op i detaljer.«

Den nye produktionschef forsikrer, at forarbejdet til Prince-koncerten har været grundigt. Meget grundigt. Anders Nørgaard vil i aften gå til opgaven med en blanding af sommerfugle og is i maven. Regner han da med.

»Jeg håber, at mine mange års erfaring i branchen vil skinne igennem. Jeg kan også være cool og træffe lynhurtige, skarpe beslutninger. Prince og hans folk må ikke få på fornemmelsen, at der er nervøsitet bag mig,« fastslår han.

Uddannet lydtekniker

Anders Nørgaard er oprindelig uddannet lydtekniker og har mixet lyd for en lang række danske kunstnere – bl.a. Shu Bi Dua, Tim Christensen, Safri Duo, Carpart North, King Diamond og Sort Sol. De senere år har han arbejdet hen imod at blive production manager, som ud over lyd også arbejder med lysshow og scenedesign.

Han har været production manager på flere tv-shows – bl.a. ”Live fra jordens undergang” og regentens 40-års jubilæumsshow i DR’s koncertsal. I dag er han fast production manager for tv-2 og Nephew.

Manager for Aqua

Han har også prøvet at være manager. Det skete i forbindelse med Aquas comeback i fjor.

»Det var en helt anden udfordring, for nu handlede det ikke om en enkelt koncert, men om det store billede for en hel artist og samtidig ”deale” med pladeselskabet om strategi og alt det, som ligger bag et comeback,« fortæller han.

Mange år i branchen har lært ham at omgås musikere, men også hvordan man ved at skrue på mixerpultens knapper og fadere får det bedste resultat ud af musikernes arbejde på instrumenterne.

»Vi har et udtryk, som hedder: »Shit in, shit out.« Hvis bandet spiller dårligt, så lyder det også dårligt. Men hvis bandet spiller fantastisk, og man laver en god lyd, så går det hele op i en højere enhed. Man har guldet mellem sine hænder.«

Disse øjeblikke af lydmæssig guddommelighed kan ifølge Anders Nørgaard give ham et kick, der næsten svarer til, at han selv stod på scenen.

Høj efter koncert

»Efter sådan en koncert er jeg fuldstændig høj. Jeg er stolt af at være med til at skabe noget, som bliver fantastisk og stor kunst. Man er så at sige det femte, sjette eller syvende medlem af orkestret,« fortæller han.

Inden ansættelsen hos Skanderborg Festivalklub havde Anders Nørgaard allerede en stærk relation til Danmarks Smukkeste Festival.

De seneste 15 år har han mixet lyd for diverse bands, og så var han med til at lave festivalens 25 års jubilæumskoncert i 2004.

»Det er en superfed organisation at være i, så jeg sagde ja, da jeg fik tilbuddet. Festivalens lys- og lydanlæg er state of the art, og dem, jeg skal arbejde sammen med, er en håndplukket flok af landets bedste folk på hvert deres område,« fortæller han.

Måneders planlægning

Forud for årets festival har Anders Nørgaard stået for kommunikationen med de forskellige bands igennem flere måneder. Det indebærer at gøre dem klart, hvad de kan forvente i Skanderborg.

»Mange af de store navne har en meget stor produktion af video, lys og rekvisitter, som vi ikke har plads til, fordi vi er begrænset af træer og meget lidt plads på Bøgescenerne. Til gengæld kan jeg fortælle, at det er en af Danmarks flotteste og smukkeste scener, hvor der er skabt så mange magiske oplevelser, selv om det ikke er Rock am Ring eller Glastonbury eller nogle af de helt store amerikanske festivaler.«

Det handler om musik

Har Prince stillet nogle særlige krav?

»Det må jeg ikke udtale mig om,« siger Anders Nørgaard.

»Men generelt kan jeg sige, at der florerer mange historier om kunstneres lange riders (tillæg til kontrakten om kunstneres særlige ønsker, red.), hvor de f.eks. kræver, at der kun er lilla M&M’s i skålene backstage. Men de fleste bands har i 2013 forstået, at det handler om musik og ikke om at være umulige.«

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
fakta
Danmarks Smukkeste Festival
Skanderborg, 7.-11. august

Topnavne
Prince, Avicii, Kings of Leon, Alabama Shakes, L.O.C.

Publikum
Ca. 40.000 betalende gæster plus ca. 13.000 medhjælpere


Læs også

Fra Skolegade til superfunkbassist
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide