Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
Smukfest
Foto: SImon Fals
Publikumskritik af overfyldt koncert
09-08-2013
Prince: »De lukker alt for mange ind,« siger flere tilskuere, der oplevede en overfyldt koncertplads ved Prince-koncert. Festivalledelsen lytter til kritikken, men fastholder, at der ikke er for mange gæster i forhold til området. Nye sikkerhedstiltag overvejes dog.

Det er ikke kun anmelderne, der er sure.

Blandt publikum på Smukfest er der også kritik af for mange gæster.

En række anmeldere langede dagen efter Prince-koncerten ud efter festivalledelsen med en kritik af alt for mange gæster foran scenen og dermed for meget pres og dårlig scene-udsigt og lydforhold.

Både festivalledelse og politi afviste i går en overfyldt koncertplads eller problemer med sikkerheden, men en rundspørge blandt 20 tilfældigt udvalgte publikummer viser, at kritikken også findes blandt gæsterne.

To af tre adspurgte fandt koncerten meget presset, men ikke ubehagelig på nogen måde, mens seks af gæsterne var utilfredse.

»De lukker alt for mange ind. Vi havde købt billet for at se Prince, men måtte opgive, da vi forsøgte at komme ind og se koncerten oppe bagved. Der var simpelthen så pakket, at vi ikke kunne komme ind, så vi gik ned på Rytmehans i stedet for. Det var bare ikke i orden,« lyder det fra Kasper Toft og Hjalte Andersen.

Utryghed foran scenen

Veninderne Rikke Mosberg og Karina Nordtorp havde samme oplevelse.

»Jeg er kæmpe fan af Prince, og det var en fantastisk koncert. Men det var utrygt at stå inde foran, for der var så meget pres på, og man føler ikke, at der er styr på sikkerheden. Hvad sker der, hvis man falder,« spørger Rikke Mosberg, og veninden fortæller:

»Jeg fik klaustrofobi og ville ud, men det var næsten umuligt. Da jeg endelig kom ud, gik jeg op bagved, hvor jeg ikke kunne se noget, så jeg fik kun set halvdelen af koncerten,« siger Karina Nordtorp.

Lene Lundquist og Steffen Christensen har været på Smukfest mange gange, men synes, at noget af hyggen er fordampet.

»De lukker for mange ind, og det er ikke så hyggeligt mere. Vi opgav at komme frem til Prince-koncerten og måtte stå helt ude i siden,« fortæller de.

Poul Martin Bonde, talsmand for Smukfest, understreger, at man tager al publikumskritik alvorligt og i særdeleshed sikkerheden. Festivalledelsen fastholder imidlertid, at pladsen foran Bøgescenerne kan tage de ca. 35.000 publikummer, som der anslås at have været til Prince-koncerten.

»Pladsen er bygget om, så vi samlet har den største plads nogensinde, så det handler om at få folk til at bruge de nye områder bedre. Ingen festivaler kan rumme alle publikummer foran én scene på en gang, så det handler også om for gæsterne at komme i god tid til de koncerter, de vil se, eller prøve at finde en anden vej ind til pladsen,« siger Poul Martin Bonde.

Ensretning på vej?

Han og formand Claus Visby luftede dog i går tanker om at lave særlige, ensrettede sikkerhedsveje, forbedre lydforholdene øverst på bakken og overveje at kommunikere mere om sikkerheden, så publikum føler sig mere trygt.

Festivalen i bøgeskoven har et beredskab af vagter og overvågningssystemer, som konstant overvåger pladsen og kan gribe ind, hvis folk kommer til skade.

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
Læs også
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide