Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Arrangementer
Tilføj arrangement
Annonce
Smukfest
Der var mange smil og stjerner fra publikum – samt enkelte kritikpunkter af dette års festival. Magtens Korridorer (herunder) var i aftes blandt de sidste optrædende på Smukfest 2013. Fotos: Mikkel Berg Pedersen
Publikum: Fem stjerner til Smukfesten
12-08-2013
Store roser til festivalpladsen, pæne roser til musikken og hug til campingpladsen, siger 20 gæster på Smukfesten i en rundspørge, der lander på fem store stjerner til Smukfest 2013.

Smukfesten 2013 er absolut godkendt af publikum. I en rundspørge blandt 20 tilfældigt udvalgte gæster i går eftermiddag lander årets festival med et gennemsnit på 5,3 på en skala fra et til seks, hvor seks er bedst.

»Det har været en fantastisk festival, hvor vi har hørt Prince, DJ Static og Laid Back. Men musikken betyder ikke så meget, for det er vores femte festival i år,« fortæller Nicolai Jæpelt og Kristian Leal, som giver fem stjerner for hele festivalen.

Særligt festivalpladsen får høje karakterer. Bedømt alene ud fra indretning er festivalen tæt på at score topkarakter med et gennemsnit på 5,5 stjerner hos gæsterne.

Smukt og hyggeligt

»Det er sjovt med de mange temabarer og underlige installationer – og så er det inde i en skov. Ud over at være smukt får man ikke en mudderoplevelse, fordi skoven hurtigt suger regnen. Og så er der dejligt mange pissoirer,« siger den 29-årige Peter Poulsen fra Korsør.

»Der er virkelig gjort noget ud af det med mange sjove og kreative indslag, som får smilet frem. Det er mit første år, men jeg kommer igen i 2014. Hvis jeg skulle finde noget at klage over, er det, at der mangler siddepladser, men ellers er det helt vildt hyggeligt,« mener den 22-årige Sandra Tolstrup Hansen fra Albertslund.

Publikum er generelt tilfreds med musikprogrammet, som indeholder mere end 150 kunstnere.

Sofie Agerskov og Line Balling, begge 18 år, har været på deres første Smukfest.

»Det er helt vildt med så meget musik på et sted, og især koncerterne med Avicii, L.O.C., Tina Dickow og Marie Key var gode,« siger de to piger, der kommer fra Struer.

MC Hammer for »tynd«

Tre fyre fra Fyn har især dyrket koncerterne i P3 Teltet med navne som Rangleklods, Folkeklubben og Ane Trolle, men lørdagens topnavn holdt ikke, mener de.

»MC Hammer er for tyndt et navn til en lørdag aften, og i stedet for at bruge så mange penge på dj’s, kunne de godt være lidt mere modige og satse på lidt mere skæve navne,« siger Kristoffer Lautrup på 23 år, mens 32-årige Thomas Sørensen ikke er den store Prince-fan.

»I stedet for Prince kunne de have købt to andre topnavne inden for rocken som for eksempel Volbeat,« siger han.

Campingdelen får til gengæld hug af flere gæster. Nogle mener, at der burde være krav om armbånd til alle campinggæsterne, fordi gratisterne optager meget plads i køerne, hvor de betalende burde have fortrin. Andre begræder, at der er kommet for mange betalingstelte til.

Kærlig Heden – langt ude

»I gamle dage kunne vi bo tæt på med vores eget telt og lave vores egen lejr. Det kan man ikke mere, for nu skal vi helt ud på Kærlig Heden, og det er ærgerligt,« mener Thomas Thidemann og Christina Søgaard, der har været på Smukfest i mange år.

Samme holdning har 29-årige Kasper Raaby fra København:

»Kærlig Heden er udtryk for, at festivalen er blevet for grisk. Vi, der kommer i god tid, bliver straffet ved at blive henvist til en fjerncamping, hvor der er alt for mange om de få barer. Hvis man vil være sikker på en plads tæt på festivalpladsen, må man købe hotelt, og det er dyrt og uinspirerende og ligner DDR-barakker i grå og brune farver,« siger han.

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
Læs også
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide