Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Laksefiskeri i Yemen
Amr Waked spiller den lakseglade sheik, Ewan McGregor den i begyndelsen modvillige dr. Alfred Jones. Foto: SF Film
Kærlighed på krogen
31-05-2012
Lasse Hallström er tilbage i vanligt lune med en ganske charmerende, men rodet og tematisk lidt for favnende film.

Da dr. Alfred Jones (Ewan McGregor) en dag modtager en ellers overbevisende email, der tilskynder ham at være med til at søsætte et prestigefyldt og hamrende dyrt projekt, der skal introducere laksefiskeri i Yemens ørkenlandskab, reagerer han prompte med afvisning. Mage til tosset idé!

Men kvinden bag det lille skriv, konsulenten Harriet Chestwode-Talbot (Emily Blunt) tager ikke et nej for et nej, og da også den britiske regerings ihærdige pressechef (Kristin Scott Thomas) synes at mene, at noget så harmløst som laksefiskeri lige er, hvad Storbritannien har brug for for at pleje sine skrantende anglo-mellemøstlige relationer, lulles den tørre embedsmand ind i den lettere megalomaniske entreprise. Det hele finansieres af en styrtende rig sheik, der er kommet på krogen af laksefiskeriets ædle sport.

Romancen lurer


Allerede fra første færd bliver man klar over, at der er mere end laks på spil i Yemen, for selvom Alfred og Harriet længe holder fast i formelt at overartikulere hinandens titler og efternavne, og de i øvrigt begge er afsat til anden side, så lurer romancen konstant under overfladen.

Og takket være den fine og troværdige kemi mellem Blunt og McGregor, der begge formår at gøre deres lidt flade karakterer vedkommende og elskelige, giver romancen mening - selvom der godt nok skal en næsten død soldat og et sidste søm i den ægteskabelige kiste til, før den kan realiseres.

Komedien overses


I instruktørstolen sidder svenske Lasse Hallström, der faktisk ikke har lavet rigtigt gode film siden ”Mit liv som hund” (1985) og ”Hva' så, Gilbert Grape?” (1993).

Som instruktør er han efter denne anmelders mening en lidt irriterende hyggefætter, der i tilfældet med ”Laksefiskeri i Yemen” af mærkværdige årsager styrer direkte uden om historiens mange fuldkomne absurde dimensioner for at fokusere på romantikken. Det havde han som bekendt ikke meget held med i hverken den klistrede ”Chocolat” (2000) eller den følende soldaterromance ”Dear John” (2010).

Ved i den grad at fokusere på kærlighedsintrigen, overser Hallström, at der i ”Laksefiskeri i Yemen” gemmer sig en veloplagt interkulturel komedie - hvilket efter sigende kommer klart til udtryk i Paul Tordays roman, der ligger til grund for filmen. Det gør blandt andet, at Kristen Scott Thomas' svovlende og kyniske Patricia Maxwell slet ikke kommer til sin ret, og i stedet for at gå direkte i flæsket på de åbenlyse problematikker, danser Hallström rundt om dem uden at bide fat. Og det er hverken morsomt eller interessant, hvilket er synd, når potentialet til en let feel good-film ellers er til stede.

Leveret af: JP Print artikel Send artikel
fakta
Romantik
Laksefiskeri i Yemen
England, 2011
Instruktion: Lasse Hallström
1 time og 47 minutter
Premiere i CinemaxX og Metropol i Aarhus
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide