Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
festival
Forsanger i Stone Roses, Ian Brown. Arkivfoto: AP
Stone Roses til Northside
02-12-2011
Det stilskabende britiske rockband The Stone Roses er på programmet til næste års Northside Festival i Aarhus.
Arrangørerne af Northside Festival er klar med endnu et internationalt topnavn til næste års musikbegivenhed i Ådalen.

Britiske The Stone Roses, som netop er blevet gendannet under stor mediebevågenhed hjemme i England, besøger i juni næste år Northside Festival med hits som ”One Love”, ”Fools Gold” og ”Love Spreads”.

The Stone Roses fik et gennembrud i 1989, da debutalbummet smed hitsingler som ”She Bangs the Drums” og ”I Wanna Be Adored” af sig. Bandet var toneangivende i Manchester-bølgen, og i 2006 udråbte musikbladet NME ”The Stones Roses” til det bedste britiske album nogensinde.

Bandets andet album lod vente på sig, og da ”The Second Coming” omsider landede i 1994, levede sangene ikke op til de enorme forventninger. Efter medlemsflugt og en række mindre vellykkede koncerter lod The Stone Roses sig i 1996 opløse, hvorefter forsanger Ian Brown indledte en succesfuld solokarriere.

Men The Stone Roses er stadig et populært navn. Ikke mindst i England, hvor bandet betragtes som musikalske efterkommere af The Beatles. Bands som Blur og Oasis har ofte nævnt The Stone Roses som inspirationskilder.

Da bandet i oktober samlede pressen og offentliggjorde to genforeningskoncerter i hjembyen Manchester, blev de 150.000 billetter revet væk på blot 14 minutter.

Justice og Kashmir


Næste års Northside Festival foregår i Ådalen i dagene fra den 15. til 17. juni.

Festivalen har tidligere offentliggjort, at franske Justice optræder på næste års Northside. På plakaten er også danske Kashmir, som besøger Ådalen med sangene fra nyklassikeren ”The Good Life”, og gennem den kommende tid vil en række øvrige danske og internationale navne blive offentliggjort.

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
fakta
Northside Festival
Ådalen, 15. - 17. juni 2012


Læs også

Northside klar med internationalt navn
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide