Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Restaurant & cafe
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
klassisk 2012
Juan Diego Flórez kan rive et uforberedt publikum med sig, når han bevæger sig op i det høje C. Arkivfoto: AP
Opera på toppen
02-01-2012
2012 vil byde på nye hverdage som festdage.
Var man til Festuge Classickoncerterne i 2009 med verdenstenoren Joseph Calleja, fik man som gylden bonus det russiske naturgeni Sergej Nakariakov på trompet og flygelhorn. Det var overrumplende, virtuost og besættende.

Musikhuset Aarhus inviterer den 10. februar 2012 på en hel koncert med Nakariakov og pianisten Maria Meerovitch i musik af Robert Schumann, Francis Poulenc og Joseph Baptiste Arban i en både følsom og omkuldblæsende musikalsk fest.

Traditionen med store sangernavne i Symfonisk Sal fortsætter, når tidens førende bel canto-tenor, den peruvianske Juan Diego Flórez, den 16. maj giver sin eneste koncert i Danmark på en eksklusiv Europa-turné.

Det høje C's fest


Det bliver en koncert for både feinschmecker og begynder. Flórez synger så begavet og elegant forfinet som nogen, men han kan også rive et uforberedt publikum med sig, når han bevæger sig op omkring det høje C.

Personligt glemmer jeg ikke, da han i en arie med ni høje C'er i Donizettis ”Regimentets datter” bragte publikum på Metropolitan Operaen i New York i ekstase. Som den første og eneste sanger her efter Luciano Pavarotti fik han lov at give arien da capo. Det var fantastisk at være med i den ekstatiske begejstring, som de mange tilhørere, til dels for dem selv, befandt sig i. Det kan vi også forvente i Symfonisk Sal.

”Tristan og Isolde”


Og det bliver en operafest af de store, når Den Jyske Opera den 19., 22., 26. og 29. august spiller Richard Wagners ”Tristan og Isolde”.

Succesparret Ann Petersen og Torsten Kerl fra ”Die tote Stadt” vender tilbage som Wagners til døden længselsramte kærlighedspar. Morten Frank Larsen, som i år har debuteret på The Met i New York, er Tristans tro tjener Kurwenal. Elena Batoukova-Kerl synger Isoldes kammerpige Brangäne, som forbytter dødsdrikken med en kærlighedsdrik med store konsekvenser.

Petri Lindroos synger kong Marke, som skulle have haft Isolde som brud. Mikael Melbye vil utvivlsomt stå for en smuk, æstetisk iscenesættelse.

Og Giordano Bellincampi dirigerer sin sidste sommerforestilling som operachef i Aarhus.

”Tristan og Isolde” er et inderligt overvældende musikdrama. Med denne opsætning kan Aarhus endda blive at foretrække for Bayreuth til sommer.

Se Aarhus Symfoniorkesters program med bl.a. Mahlers ”Opstandelsessymfoni”, den russiske mesterdirigent Alexander Verdernikov og flere unge solistnavne på vej ind i verdenskarrierer.

Dertil kommer internationale kunstnere i særarrangementer.

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide