Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Minos
Foto: Ole Lind
Minos med minusser
05-02-2007
Den græske restaurant på Nordre Strandvej har et grundlæggende problem som take-away restaurant. Grillmaden mister pusten på vejen fra restauranten til spisebordet derhjemme.
Den græske restaurant Minos på Nordre Strandvej har gennem årene udviklet sig i absolut positiv retning og er i dag den måske bedste græske restaurant i Århus og omegn. Det er også her, man får fremragende græske vine, som ejeren Emmanouil Bempelakis selv importerer.
Så vidt, så godt.

Det problematiske er Minos som take-away-udbyder. Vi valgte at teste stedet, selv om det ligger i den dyre ende, og det blev en test med få plusser og en del minusser.

Grundlæggende er det et problem at transportere grillretter fra grill til det hjemlige spisebord, ikke mindst en iskold vinteraften, selv om afstanden her i bil ikke var mere end nogle få minutter.

Bøffen manglede

Men lad os begynde fra en ende af. Vi tjekkede take-away mulighederne på hjemmesiden, valgte, hvad vi havde lyst til (med skyldig hensyntagen til at komme så vidt omkring som muligt), og aftalte afhentning kl. 19.30. Maden var næsten klar, og vi ventede kun ganske få minutter.

Blandt forretterne havde vi valgt klassikere som tzatziki, dolmades gigantes (vinblade rullet om krydrede ris), indbagte blæksprutteringe, indbagte rejer og græsk salat. Prisniveau mellem 40 og 55 kr.

Vi valgte blandt hovedretterne lammekoteletter, kylling, souvlaki (svinekød på spid), lammeragout og græsk hakkebøf. Hertil braiserede grøntsager, dagens kartoffel og pommes frites. Prisniveau 99-139 kr.

Hertil en flaske græsk vin, en syrah, til 109 kr. Samt dagens dessert til den ene medanmelder, en nøddetærte med is (55 kr.).

De forskellige retter var pakket i specielle plasticbakker og blev afleveret i store plasticposer, som vi skyndsomst bragte hjem til det dækkede spisebord.

Desværre viste det sig ved udpakningen, at bøffen manglede, og at der var sket en fejl med tilbehøret til ragouten. Tilbage til Minos, hvor fejlen blev rettet med mange undskyldninger. Godt nok, men nu måtte vi så i gang med opvarmningsøvelser, og det gjorde ikke sagen bedre.

Vinen var storartet, og der var også mange gode takter i retterne. Men helt godt blev det aldrig.

Tzatzikien var i orden, blæksprutterne og rejerne var blevet mere bløde end sprøde under transporten, de lovede gigantiske dolmades var små, men mange og gode og pyntede med hvide bønner i tomat.

Fritterne var blevet bløde og uinteressante, mens de græske kartofler ifølge Julia absolut bør fremhæves. Hakkebøffen var også i den bedre ende, mens lammekoteletterne var små, næsten kødløse og seje. Souvlakien var tør og smagte ikke af så meget. Den græske salat med et stort stykke feta stod mildt sagt ikke mål med prisen på 55 kr., som er i overkanten, kyllingen gik an, mens ragouten med lam ikke havde meget græsk køkken over sig, den mindede mere om ungarsk gullasch. Desserten var i orden, god is, sød og krydret kage i klassisk græsk stil.

Konklusionen fra holdet er: lidt mad, mange penge. Og at man bør unde sig selv at spise på stedet i stedet for at tage maden med hjem. Måske skulle Minos revurdere sit take-away køkken.

Pris og kvalitet taget i betragtning kan vi ikke strække os til mere end tre stjerner.

Leveret af: Internetavisen Jyllands-Posten Print artikel Send artikel
Minos
Minos
Nordre Strandvej 35, 8240 Risskov
Tlf. 86 17 14 44, fax. 86 17 14 45

Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide