Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Orient
Foto: Thomas Fredberg
Kinesisk biks
26-02-2007
Orient på Frederiksbjerg serverer store portioner til forholdsvis små priser. Så lidt positivt er der da at berette fra kina-grillen.
Når man træder ind i Orient Kinesisk Grill over for Paulskirken på Frederiksbjerg, er det som at komme tilbage til en gammeldags grill.
Her er falmede farvebilleder af retterne på væggen, her er lasede udgave af oldgamle ugeblade, det hele virker slidt, og så lugter der af ægte grill-friture.

Men betjeningen var meget venlig og smilende, så vi kastede os ud i bestillingerne.

Camilla gik ind for en boks med indbagte rejer og kylling samt små forårsruller, ris og sur-sød sovs. Rasmus blev hurtigt lun på de stegte ris i karry med oksekød, rejer og skinke og den venlige advarsel lidt stærkt.

Der er mange andre muligheder på det omfattende kort, selv om der i sagens natur er tale om små variationer over de samme temaer.

Der er supper baseret på hønsekød, forårsruller, svinekød, oksekød og kylling i forskellige sovse, ris- og nudelretter, diverse middage og forskellige slags burgere.

Priserne ligger i laget omkring 40 kr. for enkeltretter, lidt dyrere for specialretter, mens middagene koster 50-65 kr.

Vi tog de indpakkede retter med hjem og pakkede ud. Det hele havde holdt sig pænt varmt, og der var rigeligt.

Mest tilfreds var Rasmus, der fik en ordentlig portion stegte ris med rigeligt fyld, og selv om han var sulten, kunne han ikke spise op på trods af, at han lånte flittigt af Camillas sur-sød sovs.

Den havde hun sammen med ris fået til sine indbagte rejer, indbagt kylling og små forårsruller. En stor portion, som imidlertid ikke smagte af så meget andet end friture. Forårsrullerne var meget mørke og tørre, og der blev levnet omkring halvdelen.

Min egen sammenkogte ret med kylling, oksekød og vistnok også svinekød samt et væld af grøntsager af den slags, man køber som dybfrossen grøntsagsmiks - hvidkål, bambusskud, bønner, ærter, blomkål, gulerod, minimajs.

Meget mad, men beskeden smag.

Følelig skuffelse

Skuffelsen var til at tage at føle på. Der manglede i høj grad friskhed, finesse, ordentlige råvarer og i det hele taget større omsorg i tilberedningen. Der er for meget discount og kinesisk biksemad over foretagendet, og det er synd. For det asiatiske køkken kan være både enkelt og elegant, sundt og meget, meget velsmagende.

Så, kære venner på Orient, tag køkkenet op til revision, overvej at bruge lidt flere penge på råvarerne og giv så priserne et lille nøk op ad i stedet for at ride med på discountbølgen. Så bliver det helt sikkert til mere end to stjerner næste gang.

Leveret af: Internetavisen Jyllands-Posten Print artikel Send artikel
Orient
Orient
Sct. Pauls Kirkeplads 9
8000 Århus C
Tlf. 8620 1610
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide