Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Fredes Flyvende Tallerken
Flying away
26-03-2007
Fredes Flyvende Tallerken er ikke bare restaurant, men også take-away i den absolut bedre klasse. Kvaliteten er tårnhøj og priserne særdeles fornuftige, så det er ikke det værste sted at lande.
På det nordøstlige hjørne af Østbanetorvet ligger restauranten Fredes Flyvende Tallerken, hvor man spiser godt. Også når det gælder take-away.
Fredes har altid været kendt for sine sublime sandwicher, og vi kan garantere, at sandwichen bestemt ikke er blevet ringere gennem årene.

Flyaway

Vi kom forbi sidst på eftermiddagen, og det hele så lidt lukket ud. Men intet problem. Døren var åben, og der var gang i produktionen af sandwicher og fuld sving i køkkenet i forberedelsen af aftenens retter til de spisende gæster.

Når det drejer sig om take-away (eller flyaway, som det naturligvis hedder på en flyvende tallerken), kan man vælge mellem diverse sandwicher og salater samt burger, steak, dagens fisk, dagens kage og noget, der meget charmerende kaldes chilisvin, hvilket udlagt er svinemørbrad marineret i spicy jerk æble/tomat/chutney og kartoffelmos. Den må vi prøve en anden dag.

Meget rimelige priser

Sandwich ligger i prisniveauet 45-50 kr., og det er alt taget i betragtning særdeles rimelige priser. Salaterne koster i lejet 50 til 70 kr. Går man over i varm flyaway, bevæger vi os i niveauet 65-110 kr.

Holdet besluttede sig for to gange sandwich, Vitello Tonnato og varmrøget laks til 45 og 50 kr. samt en UFO-burger til 65 kr.

Både sandwichindhold og bøf var lukket inde i suveræne foccacia-brød med masser af smag og tyngde, og allerede dér begynder Frede at skille sig ud fra mængden.

Hvad etablissementet også gør, når det gælder kompositionen af sandwicherne.

Vitello Tonnato er en klassisk italiensk frokostret, som i grove træk består af tun, der er presset igennem en sigte og blandet med mayonnaise, serveret med kapers og tynde, tynde skiver af rosastegt kalvefilet.

Lækker og frisk

Sådan var det også her, suppleret med salat og rucola og masser af kapers. Kommentarerne fra Signe var helt entydige: Lækker, frisk, mange smagsnuancer, god smag af kapers og pesto, god balance, flotte lyserøde og tynde skiver af kalvekød, ualmindeligt godt brød.

Lise var på samme niveau: Godt brød, sprød salat og masser af rucola, blød og lækker laks med en fin og ikke for voldsom røgsmag, en usædvanlig god sandwich.

Det samme kan siges om burgeren, hvor bøffen var friskstegt af godt kød, som var saftigt og naturligvis lyserødt i midten. Godt med tomat, rødløg, stænger af agurk, cheddar, en snert af safran og en thousand island dressing, som med garanti er hjemmelavet.

Svæv på en sky

Burger-entusiaster: Valfart til Fredes Flyvende Tallerken og svæv derfra på en sky.

Som man kan forstå, er Fredes Flyvende Tallerken ikke nogen helt almindelig standard take-away forretning. Det her nærmer sig kunst. Ikke mindst fordi man tillader sig at gå ud over de klassiske rammer for fyld og indhold, uden at man af den grund forlader traditionerne.

Engang imellem skal man tillade sig selv at lade være med at holde begge fødder på jorden og i stedet lade sig svæve til den syvende himmel.

Der er fem funklende stjerner til Fredes Flyvende Tallerken og et godt råd til kunderne: Har I travlt, så lad være med at bestille UFO-burgeren. Det tager åbenbart omkring 20 minutter at banke den sammen. Så lige på det punkt flyver tiden ikke af sted.

Leveret af: Internetavisen Jyllands-Posten Print artikel Send artikel
fakta
Fredes Flyvende Tallerken
Østbanetorvet 2
8000 Århus C
Tlf 8616 9257
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide