Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Chez Tony
Indehaveren af Chez Tony, Sevag Aharounian, viser nogle af husets fremragende retter frem. Foto: David Bering
Chez Tony - Sagapo!
02-04-2007
Chez Tony har i mange år været et særdeles godt og hyggeligt spisested. Råvarerne er friske, maden er lækkert tilberedt og betjeningen venlig.
KALA!
Kala er græsk og betyder godt.

Og det er Chez Tony, der i en lang årrække har været et populært pejlepunkt blandt de mange spisesteder på Trøjborg.

Bag på Chez Tonys take-away kort er der en lille græsk parlør med oversættelse af forskellige nyttige græske ord. Giamas betyder skål, kali oreksi betyder velbekomme og sagapo er et ord, der er værd at have med i bagagen, hvis man har inviteret den udkårne på restaurant. Det betyder: Jeg elsker dig!

Man kan også nemt komme til at elske Chez Tony, for det er et hyggeligt sted med en god og rar stemning. Restauranten er populær, ikke mindst blandt de lokale, men mange benytter også Chez Tonys take-away i en snæver vending.

Klassisk menu

Repertoiret virker forholdsvis stort, men det er langt hen af vejen variationer over det samme tema. Det græske køkken er enkelt, og det er det også her.

Der er selvfølgelig tzatziki og humus, pitaer og græsk salat, dolmades, diverse slags kød fra grill samt enkelte ovnretter som lammekølle og moussaka, den græske udgave af lasagne.

Man kører desuden med en stribe ud-af-huset-tilbud, og det var dem, vi gik ombord i.

Menuerne omfatter blandt anden græsk bøf, kylling, svinekød, souvlaki (kød på spid), oksebøf, lammekølle, græsk burger og lidt uden for græsk nummer også spaghetti med kødsovs!

Anne Mette bestilte Creta bøf, som er en skinkesteak marineret i husets specialmarinade, mens Morten mere var til lammekølle med eksotiske græske krydderier, som nu ikke var meget mere eksotiske end de klassiske græske krydderier, der også var drysset ud over de øvrige retter.

Mit eget valg gik på klassikeren souvlaki, som her er et spid med saftigt svinekød.

Tilbehøret til alle retterne var det samme: Salat, tzatziki, græske kartofler og et grillet og lækkert pitabrød. Alle tre retter kostede det samme: 65 kr. Og det er absolut rimeligt.

Perfekt tilberedt

I alle tre tilfælde var der brugt godt og velsmagende kød, og det var tilberedt nærmest til perfektion. Selv souvlakien, som nemt bliver til tørre kødstykker på en pind, var mørt og saftig og fuld af tilpas grillsmag.

Tzatzikien var rigeligt doseret og lige efter bogen. Salaten var frisk med sprøde salatblade, tomat, agurk, grøn peber, løg, god dressing med olivenolie og store græske oliven. Der var også rigeligt med kartofler, så man kan sagtens blive mæt af en sådan portion også når man er meget sulten ung studerende.

»Det er rigtig godt (kala!), og der er rigtig meget mad,« sagde Morten, der også var imponeret over, hvor frisk det hele var. Anne Mette var inde på samme spor: »Dejligt! Det smager godt, flot salat, lækker tzatziki, perfekt pita.«

Maden bliver pakket i praktiske bakker, som dels holder lidt på varmen, dels holder elementerne adskilt, så dér er også plusser til Chez Tony, der også skal roses for meget venlig og smilende betjening

Så vi er absolut i den bedre ende af skalaen, hvor man føler, at man får lidt ekstra for pengene. Vi giver Chez Tony fire velfortjente stjerner og en meget varm anbefaling.

Leveret af: Internetavisen Jyllands-Posten Print artikel Send artikel
Fakta
Chez Tony
Tordenskjoldsgade 25,
8200 Århus N
Tlf: 86168830
Åbent alle ugens dage 15-23 (Køkkenet lukker kl. 22.30).
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide