Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Mammamia
Foto: Ole Lind
En trist affære
16-04-2007
Mammamia i Bruuns Galleri ser umiddelbart tiltalende ud, men ved nærmere eftersyn falder projektet til jorden med et dybt suk og et svagt »oh, mammamia...«
Mammamia er et såkaldt koncept med cafeer placeret i diverse centre rundt omkring.
Der er flere af dem i Århus, men her koncentrerer vi os om butikken i Bruuns Galleri, som vi besøgte en torsdag aften lidt over kl. 18.

Der var forholdsvis tæt besat ved bordene med udsigt til de rullende trapper og en evig strøm af kunder til centrets butikker samt passagerer til banegårdens tog.

Der er mange yngre kvinder i caffè latte-segmentet, men i øvrigt er kundespredningen ganske stor.

Cafeens repertoire spænder over forskellige slags kaffe, te, diverse andre drikke, kager, salater, croissanter med og uden fyld, sandwich i diverse varianter og størrelser samt is (dog ikke soft ice, som det blev proklameret printet på hvidt papir hængt op på ismaskinerne).

Som diverse skilte påbød, stillede vi os i kø ved kassen og bestilte vore ønskede varer. Det vil sige, vi bestilte, men varerne var der ikke.

»Det har vi ikke«

»En pastasalat med kylling og bacon, tak«, sagde Thomas.

»Det er der ikke mere af«, lød svaret fra den unge dame.

»En Italian Style (sandwich) med laks, tak«, sagde Anne Marie.

»Der er ikke mere laks«, sagde damen.

»En Italian Style med parmaskinke«, sagde jeg.

»Der er lige én tilbage«, sagde damen.

»Så tager jeg en Italian Style med kylling og bacon«, sagde Thomas, »og jeg tager en Italian Style med chorizo«, sagde Anne Marie.

»Desværre«, sagde damen, »vi har ikke flere.«

»Nå, men så tager vi de samme bare i stor størrelse som Mammamia sandwich«, sagde de to eksperter.

»Dem har vi heller ikke flere af«, sagde damen.

Det endte med, at Anne Marie og Thomas tog til takke med to (de sidste?) Calzone-sandwicher, mens jeg kunne se frem til den tilbageblevne med parmaskinke.

Bippende dims

Mammamia har et system med, at man får udleveret en lille dims, der ligner en yoyo. Den tager man med til bordet, og så bipper den, når ens sandwicher eller anden mad er færdig. Smart system, hvis det ikke varer for længe med bippet. Det gjorde det her. De unge damer tog sig god tid, så det varede godt og vel et kvarter, før bippet lød.

Vi bevægede os mod udleveringsstedet, hvor vi måtte forcere en henslængt rengøringsstation (sådan én med spande, koste og klude på hjul), hvorefter vi bevægede os tilbage til kassen for at betale 171 kr. for de tre sandwicher og tre glas isvand.

Og hvordan var det så?

Calzonerne minder om en blød pizzabund med fyld, som bliver varmet i ovnen. Min sandwich Italian Style var en forholdsvis god italiensk inspireret bake-off bolle

med et beskedent fyld af en noget salt parmaskine. Til gengæld var der et bjerg af kedelig rødbedeblade, der ville have haft godt af at kigge nærmere på en dressing eller bare en smule olie. Bunden af bollen havde medbragt diverse forbrændte stykker smuld fra en tidligere bagning, og det er ikke særligt hensigtsmæssigt, når man spiser med fingrene.

Anne Marie var ikke begejstret. Hun syntes, brødet var slattent, men hvad værre var fyldet var meget beskedent. Det samlede og meget lidt imponerende resultat beskrev hun som »ikke-sprød« Parisertoast.

Thomas var tilfreds med smagen af sin, men mente, at prisen 49 kr. var »vanvittig«.

Konklusionen nem

Selv om vi glemmer de let nussede omgivelser, så er konklusionen ganske klar: Man kunne ikke tilbyde de varer, man skilter med, ventetiden er lang, smagsoplevelsen til at overse og priserne absolut i overkanten.

Alt i alt en trist affære. To stjerner. Som faktisk også er i overkanten.

Mammamia.

Leveret af: Internetavisen Jyllands-Posten Print artikel Send artikel
fakta
Mammamia
Bruun's Galleri
M.P. Bruunsgade 25
8000 Århus C
Tlf. 8620 2108
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide