Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Istanbul Køkken
Foto: Anders Find
Turkish Delight
30-04-2007
Midt i et industrikvarter finder man Istanbul-køkken, der leverer pizzaer, burgere, kebab, pita. salater og service.
Man skal se sig godt for, når man henter fastfood hos Istanbul-køkken i Højbjerg. Vi er ude i industrikvarteret bag ved Ringvej Syd, og kokken har da også til huse i en industribygning, der hytter sig på en lille sidevej.
Men vi nåede frem og fandt stedet, hvor vi blev modtaget med megen varme og venlighed. Man kommer ind i noget, der ligner en gammel lagerhal, hvor der er indrettet køkken. Der står man så. Men straks beder den meget venlige unge dame os gå ind ved siden af, hvor der er kontor og et tyrkisk sofaarrangement samt en tyrkisk avis. Hyggeligt.

Lidt efter kommer hun med to glas cola, uden beregning, men med et stort smil. Gæstfrit.

Allerede dér blev vi glade for Istanbul.

Istanbul har været i gang siden januar, og konceptet er nogenlunde det samme som i så mange andre butikker af samme slags.

Her er pizzaer i vanlig stil, her er kebab, pasta, pita, burgere, salater og for den sags skyld også den obligatoriske halve kylling samt fiskefilet og pølsemiks, hakkebøf og pommes frites. Kom ikke her!

Vejen rundt

Vi prøvede at komme hele vejen rundt med en kebabrulle til Julie, vegetarpizza til Maria, Caesar salad til fruen og en dobbelt bacon cheese burger til mig selv.

Og hvordan var det så? Tjoh...egentlig udmærket i standardklassen, men ikke noget at råbe højt hurra for.

Julie, byens måske førende ekspert i rullekebab, gav toppoints til det omgivende brød, men noterede sig ellers, at det ikke er den bedste kebab, jeg har fået.

Caesar salaten, som i sin originale form består af romainesalat, ristede brødcroutoner, parmesanost og en dressing med blandt andet yoghurt, rødvinseddike, æggeblomme, sardel, hvidløg og sennep, var her er miskmask med udmærket sprød salat, kylling og en ganske lille smule stykker cheddar. Meget lang fra den originale, kan man vist nok sige.

Vegetarpizzaen var uden asparges (det flinke unge dame havde orienteret os, så ok med det), men var så i stedet suppleret med ananas. Det gjorde nu ikke skår i glæden. Pizzaen var helt i orden. Sprød bund, flotte kanter, fint fyld og god balance i smagen. Værd at køre efter.

Burgeren var standard med en blød bolle, to hakkebøffer fra dybfrosten, salat, agurk, ost, blød bacon samt standarddressing. Mættende, men ikke ophidsende.

Venlighed og service

Inklusive cola kom vi af med 195 kr., og det er også vanlig takst. Vi har sympati for projektet i industribygningen, og vi har meget til overs for den venlighed, service og varme, der kom os til del. På den fastfood-gastronomiske front kan begejstringen ligge på et lidt mindre sted. Vi strækker os lige akkurat til tre stjerner.

Leveret af: Internetavisen Jyllands-Posten Print artikel Send artikel
fakta
Istanbul Køkken
Niels Foghs Vej 5 A
8270 Højbjerg
Tlf. 8629 2914
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide