Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Kemya Sandwichbar
Foto: Mathilde Bech
En flad fornemmelse
21-05-2007
Kemya i Frederiksgade favner bredt, men ikke alt er lige godt. Et sympatisk bekendtskab, men man burde se især sine pizzaer efter i sømmene.
Denne onsdag sidst på eftermiddagen vandrede patruljen ned ad den del af Frederiksgade, der er gågade og fører videre ned til Vadestedets caféliv. Vi gjorde et pitstop midtvejs ved siden af Restaurant Dauphine, der har andre boller på suppen end den knap så prætentiøse Kemya Sandwichbar i nummer 39.
Man kommer ind i et pænt og nydeligt lille lokale med barstole og en disk på hver væg. Ganske rutinemæssig indretning, men absolut nydeligt og indbydende.

Lige så indbydende som værtens glade smil og de lige så opmuntrende Smileyer.

Udbuddet er ganske stort, men på ingen måde prangende. Der er sandwich, pizza, pasta, burgere, salater og som noget lidt uden for nummer også ovnbagte kartofler med diverse fyld.

Der er 21 slags pizzaer i prisniveauet omkring 60 kr., syv slags pasta til 50-65 kr. fem slags pastasalater til 35-40 kr., 13 slags sandwich til 32-40 kr. samt syv slags de luxe sandwich i området 40-45 kr.

Burgerne koster 42 kr., og de ni forskellige slags salater står til

35-40 kr., mens kartoflerne er prissat til 22-25 kr.

Smagte ikke godt

Vi rammer altså det gennemsnitlige prisniveau, så der er ikke noget at komme efter. Men hvad så med kvaliteten? Dér er udsvingene mildt sagt noget større.

Christina, der er ny på holdet, valgte efter seriøse overvejelser at kaste sit lod på stedets Caesar Salad til 45 kr., mens Julia valgte en pepperoni pizza til 57 kr. En pris, der (på regningen) var hævet til 60 kr., måske fordi hun bad om at få dressing på.

Selv havde jeg svært ved at stå for stedets Designer Sandwich til 40 kr.

Bestillingerne blev hurtigt omsat til virkelighed og i alle tilfælde tilberedt fra bunden. Man undrede sig over, at en pizza kunne bages så hurtigt, som det skete her, men forklaring følger her: Bunden er ekstrem tynd, og det var på ingen måde befordrende for totaloplevelsen.

Hvad værre var: den smagte ikke godt, den havde en sær bismag, som vi mente kunne identificeres til pepperoniskiverne, der havde smag af gammel fed dansk spegepølse. Og så hjælper ekstra dressing ikke meget. Julia efterlod det meste af serveringen på tallerkenen.

Kedelig bacon

Christina var mere heldig. Hendes Caesar Salad i denne uoriginale fastfood udgave havde gode momenter i sig. Kyllingekødet smagte godt, det var saftigt og fint i strukturen, salaten var frisk og sprød, dressingen på cremefraiche var ok, og der var friske rødløg og stykker af parmesan i den pompøse anretning. Brødcroutonerne var derimod kedelige og ligegyldige og burde have været skiftet ud med nogle nyere af bedre kvalitet.

Den tilhørende skive bacon var hverken sprød eller varm. Den var kold, blød, fedtet, salt og uspiselig. Jeg prøvede selv en bid og måtte diskret spytte ud i servietten.

Til gengæld og til stedets ros skal det siges, at sandwichen den designede var i særklasse god. En lun baguette med knasende sprød skorpe og en god og luftig krumme omfavnede stykker af frisk salat, lidt soltørret tomat og artiskok, pesto og oliventapenade sammen med to flotte skiver god parmaskinke.

En supergod sandwich, som retter en del op på det samlede indtryk.

Vi drak to cola og en kildevand til måltidet. De står på kortet til 15 kr. for en halv liter, men vi blev bonet på tre gange 17 kr., fremgår det af regningen. Det overlever vi nok.

Konklusionen er, at nok er Kemya et sympatisk bekendtskab, men man bør kigge nærmere på den tekniske pizza-udførelse og så også lige foretage en sammenlignende undersøgelse af bacon-stegningens kunst. Vi sniger os lige akkurat op på tre stjerner på grund af den gode sandwich og den overvejende fine salat.

Leveret af: Internetavisen Jyllands-Posten Print artikel Send artikel
fakta
Kemya Sandwichbar
Frederiksgade 39
8000 Århus C
Tlf. 8612 7010
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide