Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Persia Grill
Persisk Parodi
29-05-2007
Grillbaren i den persiske udgave er ikke noget opmuntrende bekendtskab, men burgeren var god.
Vi havde i vores naivitet forestillet os, at vi skulle afprøve persiske grillspecialiteter i den forretning, der kalder sig Persia Grill i Tordenskjoldsgade, men vi kom hurtigt på andre tanker.
Udefra ligner butikken en gammeldags grillbar, og det indtryk formindskes ikke, når man træder inden for.

Glasdisken er fyldt op med slatne og ikke særligt appetitlige pizza-slices med et par bægre med ikke voldsomt ophidsende pastasalater i bunden. Allerede her skulle man måske gå ind i den tankegang, at smagen og appetitten også sidder i øjnene.

Nuvel, vi blev meget venligt modtaget, afgav vore bestillinger og ventede så til lyden af (tror vi) original musik fra basaren. Det var hyggeligt nok.

Menukortet er omfattende med pitaer og rullekebab i diverse afskygninger, der er burgere, italiensk kalvefilet, mexicansk kyllingefilet, græsk bøf og dansk hakkebøf fra grillen. Og så er det det, man her på stedet kalder "Retter", som dækker over et varieret udbud: grillkylling med pommes frites, diverse retter med ris, chili con carne, Kina ret og Mongolian Barbecue. I denne afdeling fandt vi noget, der lugtede lidt af det persiske køkken: Kubideh, som ifølge kortet er hakket lammekød med persille og løg på spyd, safranris, salat og tomatsauce. Med egen krydderiblanding. (65 kr.). Den tog jeg.

Anne Mette valgte pita Cheese Bøf, som er pitabrød med hakket oksekød med krydderier og ost, dressing og salat. (35 kr.)

Morten, der var meget sulten, nappede en Dobbelt Cheeseburger med salat og dressing. (42 kr.) Oveni bestilte vi en stor pommes frites til 25 kr. samt tre vand á 17 kr.

God burger

Burgeren var god. Stærkt krydret. Godt og saftigt kød. Så fra det hjørne af bordet kom der ingen klager.

Anderledes toner lød der fra de to andre patruljemedlemmer. Anne Mette kunne godkende pitabrødet som stort og godt, men indholdet faldt absolut ikke i smag.

»Man er noget fedtet med det grønne.«

»Kødet smager ikke af noget.«

»Det hele er søbet ind i dressing.«

»Det smager faktisk ikke af meget andet end dressing.«

Anne Mette opgav halvvejs inde i pitaen.

Mit eget persiske eventyr var noget af en speciel oplevelse, og det er ikke positivt ment. På et lag af ris lå en aflang, stegt rulle af hakket lammekød, der var meget tørt og uden megen smag. Risene var lidt hårde i det øverste lag, men bløde, slatne og helt uden bid i de nedre regioner. Bagved lå lidt salat, et par skiver tomat, lidt rødløg - sovset ind i en cremefraichedressing, der ikke gjorde sagen bedre.

Safran kunne man ikke smage, og det "specielle krydderi" gjorde hverken fra eller til. Jeg opgav efter at have tygget mig igennem en tredjedel.

Triste fritter

Bakken med pommes frites åbenbarede en samling af de måske mest kedelige pommes frites, vi har været ude for i patruljens ihærdige jagt på byens ultimative fastfood.

»Rigtig dårlige fritter,« lød dommen hårdt og kontant fra Morten. Ingen modsagde ham.

Måske skulle man på Persia Grill skrue lidt ned for udvalget, som åbenbart er for voldsomt til den lille butik, og så koncentrere sig om at gøre resten lidt bedre og måske give den persiske del af repertoiret en opgradering.

I hvert fald kunne man begynde med at lave nogle ordentlige fritter og bedre ris! Det er slet ikke så svært.

To stjerner. På grund af den gode burger.

PS: Persia Grill reklamerer på bagsiden af sit spisekort med XXL Mega Burger med 1.200 g oksekød til 139 kr. Til samme pris udbydes Verdens største rullekebab XXXL. Man tør næsten ikke tænke tanken til ende... 

 

Leveret af: JP Århus Print artikel Send artikel
fakta
Persia Grill
Tordenskjoldsgade 9
8200 Århus N
Tlf. 86 10 72 13
Åbent mandag-fredag 11.30-22, lørdag-søndag 14-22
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide