Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Mikkels Mad
Mikkels Mad på Frederiks Alle. Foto: Thomas Priskorn
Det var slet ikke Mikkels dag
06-08-2007
Mikkels Mad er på papiret et storartet koncept, men udførelsen står desværre ikke mål med de smukke ord
»Mikkels Mad er et nystartet ”take away” koncept, hvor jeg vil forsøge at få nogle af de gamle klassiske danske og udenlandske retter samt noget ordentlig kvalitetsaftensmad tilbage på de danske spiseborde (....) Så derfor har jeg valgt at tage kampen op mod alle de forskellige former for junkfood, som vi tit forfalder til at købe, når tiden ikke lige er til selv at gå i køkkenet.«

Sådan skriver Mikkel himself på sit menukort i butikken på Frederiks Allé, og det lover jo godt.


Dagens Ret

Dagens ret ligger fast uge for uge og kan blandt andet bestå af biksemad, tarteletter, millionbøf, frikadeller, forloren hare, karbonader og flæskesteg. De klassiske udenlandske retter, som Mikkel lover i sit manifest, begrænser sig til lasagne og svensk pølseret. Pris: 50 kr., og det er jo til at have med at gøre.

Denne aften var dagens ret boller i karry, og den nappede Thomas. Det samme gjorde de to taxichauffører, som lige kiggede inden for, til en gang aftensmad og helt åbenbart var stamkunder hos Mikkel.


Masser af sovs

Anne Marie valgte en Mikkel Menu til 65 kr. Man kan vælge mellem en halv ovnstegt kylling og en hakkebøf på 200 g - dertil kartoffel eller pasta samt valgfri salat og dressing/sauce. Her blev det til kylling, sprødstegte kartoffelbåde, grøn salat og bearnaisesauce.

Selv tog jeg Mikkels Burger til 40 kr. i »lækker sesambolle med salat, rødløg, agurk og dressing«.

I en dertil indrettet bakke blev der læsset tre store kødboller op, en ordentlig skudefuld ris og masser af gul karrysovs.

Det er ikke små og pittoreske anretninger, man serverer her, men solid mad til sultne mandfolk.

Thomas var godt tilfreds med risen, som var fint kogt. Han fandt ikke særlig megen smag i bollerne og for den sags skyld heller ikke i sovsen.

»Der er sådan lidt gammeldags kantinemad over det,« lød dommen.

Anne Maries kylling var halv, ovnstegt og kedelig. Kartoffelbådene havde fået for meget, de var mørke og meget fedtede af frituren. Bearnaisesaucen var næppe hjemmelavet, men mere sandsynligt et industriprodukt af den slags, man får i spandevis.

Salaten bestod af de klassiske ingredienser som tomat, agurk, rødløg, majs - desuden også af feta og oliven.

Desværre var der kommet så meget lagevand med fra de ikke særligt ophidsende oliven, at salaten måtte drænes - og i øvrigt generelt smagte mere af olivenlage end frisk grønt.

»Det kunne jeg lave bedre selv,« lød meldingen.

»Og det er helt sikkert ikke et sted, jeg vil vende tilbage til. For meget friture, for meget gammeldags grillbar,« sagde Anne Marie og var helt klar i mælet.

Tam burger

Bøffen i min egen burger blev lavet af friskhakket kød på stedet, mens vi ventede, og var altså ikke et dybfrostprodukt.

Desværre var den stegt til den (for) tørre side. Den »lækre sesambolle« var trist og tam og fabriksfremstillet. Doseringen af dressing var så beskeden, at den faktisk ikke kunne smages.

Grøntsagerne var ok og friske, men hele anretningen må karakteriseres som en yderst rutinepræget præstation.

Og det er måske dér, det går galt. Intentionerne har været der, da Mikkel startede, men der er gået for meget rutine, sovs og kartofler i foretagendet.

Og det er trist, for konceptet er i sin substans storartet og absolut berettiget. Der skal bare justeres og rettes op, så Mikkel kommer tilbage på sporet.

Så kan det sagtens blive til mere end de to stjerner, vi må nøjes med denne gang.Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Mikkels Mad
Frederiks Allé 148
8000 Århus C.
Tlf. 87 30 33 22
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide