Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
McDonald's Søndergade
McDonald's i Søndergade. Foto: Mathilde Bech
Burgeren i centrum
21-08-2007
Man får, hvad man forventer hos McDonald's.
McDonald's i Søndergade er en slags McDonald's classic, og det er slet ikke så ringe endda.

?McDonald's i Søndergade, skråt over for Salling, er, så vidt vi husker, den første McDonald's i Århus. Den har på det seneste fået en ansigtsløftning, og der er egentlig rigtig rart i lokalerne på første sal med kulør på væggene og moderne borde og stole.

?Der var forholdsvis pænt besøgt denne mandag aften ved godt 18-tiden. En del bragte bakken med burgerne og fritterne oven på, mens andre slæbte poser med sig hjem til aftensmaden.

?Og det går tjept.

?Fra vi gik igennem døren til familierestauranten (som det hedder i McDonald's sproget), og til vi kunne bevæge os sammen med de bestilte varer oven på, gik der otte minutter.

?Køen var ikke lang, men alligevel...

?Betjeningen var sød, smilende, opmærksom og effektiv, og man følte sig næsten lige som medlem af familien. ”Ha' en fortsat god aften,” var der også overskud til at sige.

Erfarne burgerspisere
Camilla og Rasmus er begge erfarne burgerspisere, som har tygget sig igennem adskillige burgerjoints i guds og McDonald's eget land, USA, så de har en del erfaringer med i rygsækken.

Det betød, at de var hurtige på aftrækkeren.

Camilla kastede sig over en klassisk BicMac menu, som med fritter, cola og to gange ketchup løber op i 58,75 kr.

Rasmus, der er en ung mand med appetit på såvel livet som næringsindtag, tog en stor Tasting menu, der med cola, fritter og to gange ketchup når op på 65,75 kr. Det skal siges, at den ene ad ketchup-poserne (1 kr. pr. stk) blev anvendt på de McNuggets (19,75 kr.), han bestilte on the side. Selv nøjedes jeg med et af dagens ”Coinoffers”, en BBQ burger til 20 kr. samt en kildevand til 14,75 kr.

Hurtig afrydning
Vi fandt et bord med udsigt til strøglivet. Og gik i gang med at pakke ud, mens vi kiggede os omkring. Der var en del uafryddede borde omkring os, men sekunder efter dukkede der personale op og gik i gang med at fjerne bakker, tørre borde af og fjerne løse efterladenskaber. Der er helt åbenbart styr på tingene.

På den anden side kan man undre sig over, at etablissementets gæster uden videre lader servietter og emballage flyde i den grad på borde og gulve.

Men til det væsentlige: Maden! Camilla lagde ud med spontant at udbryde: ”En rigtig god burger!” Rasmus var egentlig også godt tilfreds, men han syntes, at salaten var for slatten og godt kunne have været soigneret lidt mere omhyggeligt. Og så synes han generelt, at McDonald's bollerne også er for bløde og slatne.

Pommes fritterne blev betegnet som middelgode, men heller ikke mere.

Min egen BBQ havde en skive ost over sig og et godt knas af syltet agurk, så den klarede sig også over målstregen.

Forventninger
Vi pakkede pænt, som de høflige gæster vi er, vore efterladenskabet sammen, tømte bakken i affaldsspanden og forlod lokalet uden synlige spor.

Hele herligheden kostede i alt 179 kr. Og det er vel i orden.

Hos McDonald's får man, hvad man forventer, og da det er hele ideen med konceptet, tøver vi ikke med at uddele tre stjerner samt et ekstra skulderklap til den unge kvinde, der ekspederede os.

Lars Thomassen

med ekspertstøtte

fra Camilla og RasmusLeveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
McDonald's
Søndergade 56
8000 Århus C
Tlf. 86 18 33 66
Åbent mandag-torsdag 10-23, fredag-lørdag 10-24, søndag 11-23
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide