Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Markus Pizzeria
Markus Pizzeria på Tordenskjoldsgade kan dagtens hamle op med de originale italienske pizzaer. Hert indehaver Majed Neol med et eksemplar. Foto: Carsten Ingemann.
Pizza på toppen
04-09-2007
Markus Pizzeria i den øverste del af Tordenskjoldsgade er bestemt et besøg værd. Den ægte vare serveret med et smil.
Det er muligt, at Markus Pizzeria på Trøjborg er opkaldt efter pladsen af samme navn i Venedig. Vi ved det ikke. Men vi ved efter aftenens prøvespisning, at etablissementets pizzaer sagtens kan konkurrere med de originale italienere.

60 at vælge mellem
Her på hjørnet af Tordenskjoldsgade og Herluf Trollesgade i søheltekvarteret i en tidligere slagterbutik får man friskbagte pizzaer i det traditionelle sortiment, men uden slinger i hverken valsen eller udførelsen.

På menuen kan man vælge imellem omkring 50 forskellige pizzaer plus børnepizzaer samt fire forskellige pastaer. Desuden indeholder sortimentet et udvalg på 10 amerikanske varianter, de såkaldte deep pan pizza med den tykkere, lidt luftigere og blødere bund.

Indretningen er enkel. Helhedsindtrykket med de lyse borde og fliserne på væggene er indbydende og appetitligt, her er rent og pænt, og bortset fra et meget larmende tv i hjørnet er der ikke noget at sætte en finger på.

Vi kunne sagtens have spist på stedet, men tog pizzaerne med os rundt om hjørnet til Anne Mette og Mortens lune og rare køkken.

Autentiske pizzaer
Morten havde kastet sine skarpe øjne på den amerikanske del af kortet og valgte uden megen tøven en ”Miami” deep pan med skinke, oksekød, pepperoni, pølser, ananas og peberfrugt - dog med fravalg af ananas, hvilket erfaringsmæssigt er typisk for hard core mandlige pizza-eaters. Den koster 65 kr. og skulle vise sig at være alle pengene værd.

Det samme kan straks siges om de to andres valg af de originale italienske udgaver, nemlig ”Italiensk” med oksekød, løg, champignon og frisk tomat (50 kr.) til Anne Mette og ”Husets” med oksefilet, bacon, champignon, oliven og løg til mig (60 kr.). Det skal tilføjes, at når man tager pizzaerne med sig, sparer man fem kroner pr. stk.

Da vi pakkede ud, var det første, der slog os, at pizzaerne så ”rigtige” ud. Autentiske klassiske pizzaer, bagt præcist, så de hverken var for lyse eller mørke. Med en god fordeling af det righoldige fyld og duft af tomat og oregano. Bundene var præcis, som de skulle være, så vi gik forventningsfulde i gang med smagningen.

Ordentlige råvarer
Morten lagde for, og efter den første bid var han ikke i tvivl.

»Det her er en rigtig god pizza,« udbrød han spontant og spiste videre med et stadig bredere smil.

Anne Mette var begejstret for bunden.

»Den er god og ægte, en lækker dej, flot hævet med en fin struktur.«

Det samme kan absolut siges om min egen, så der bredte sig en rar italiensk stemning omkring køkkenbordet, og vi burde måske have delt en flaske chianti i stedet for den store cola (27 kr.).

Generelt kan man sige om alle tre pizzaer, at Markus holder sig til ordentlige råvarer og ikke sparer på dem. Tomatsaucen er rig på tomatsmag og tilpas krydret, champignonerne er friske, det samme er løgene. Osten er tilpas doseret. Der er ikke noget at komme efter.

Vi sender venlige tanker og varme anbefalinger til Markus-pladsen på Trøjborg og drysser med glæde fire funklende stjerner ud over stedet.
Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Markus Pizzeria
Herluf Trollesgade 43/Tordenskoldsgade
8200 Århus N
Tlf. 86 16 95 67 / 86 16 95 79
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide