Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Charlie's
Foto: David Bering
Århus' bedste sandwich
11-09-2007
Charlie's i Guldsmedgade sætter standarden for, hvordan en rigtig sandwich skal være.
Pladsen er trang inden for i Charlie's lille butik i Guldsmedgade, men der er godt med hjerterum, og man kan da også bringe sine køb med uden for, hvor der er placeret tre café-borde.

Det gjorde vi denne råkolde festuge-aften tre kvarter før lukketid, hvor Fie fik varmen af den gode tomatsuppe, mens vi andre tyggede lystigt løs på hver sin sandwich, kun afbrudt af hyppige glædesytringer.

For Charlies er sin lidenhed til trods et stort sted, når det gælder smag, kvalitet og ikke mindst kærlighed til det, der serveres.

Manden bag disken stråler af begejstring over sin mad, og det kan han også gøre med god samvittighed.

For man få næppe nogen bedre sandwich andre steder i Århus.

Hjemmelavet
Sandwich-sortimentet deler sig på forskelligt fyld, som hele vejen igennem er af høj kvalitet: Koldrøget skinke, pastrami, kalkun, kylling, chorizo, laks, tunsalat, hønsesalat, æggesalat og en vegetar-variant. Man kan vælge mellem bagels, baguette og siciliansk landbrød (36, 33 og 38 kr.).

Desuden er der dagens suppe til 35 kr., chili con carne til 40 kr. og husets egen bøfsandwich i italiensk bolle til 46 kr. Salaterne koster 35-45 kr., og menuerne ligger i prislaget 43-55 kr.

Mikkel satsede på en klassiker med kylling og bacon, mens jeg selv vovede en med pastrami. I begge tilfælde med siciliansk landbrød.

Vi kunne vælge imellem at få vore sandwicher smurt med hjemmelavet ostecreme naturel, med soltørret tomat eller med urter. Vi valgte på værtens anbefaling den med tomaten. Som dressing valgte vi karry.

Sådan skal det gøres
Sådan tilberedes en Charlie's sandwich: Det lækre sicilianske landbrød flækkes, smøres med flødeosten, dækkes med sprød, sprød iceberg, fint fyld af kød og tilbehør som blandt andet agurk, tomat, grøn peber, pickles, jalapeños, cheddar og dressing. Klap sammen. Papir omkring. Skåret igennem i to og placeret sammen med servietter i en lille kurv.

Bare det at kigge på snittet i den overskårne sandwich åbenbarer sandwich-kunst på højt niveau. Og de smager altså lige så godt, som de ser ud.

Fie var glad for sin varme tomatsuppe med hele bidder af tomat og masser af krydderurter. Tilbehøret var en kurv rigeligt fyldt med håndskåret baguette. Skulle hun være en smule kritisk, kunne hun måske nok have ønsket sig suppen lidt mere spicy, men ellers var der stor tilfredshed. »Den smager af tomat!«

Mikkel var inde på udtryk som »super sandwich«, »frisk, frisk fyld«,

»god smagskombination«, »sprødt og godt brød«, »det hele passer godt sammen«.

Selv kan jeg ikke udtrykke det meget bedre. Jeg måtte dog give fortabt efter indtagelsen af første halvdel, men den smilende og servicemindede vært, der stod i døren, var straks klar til at pakke resten ind, så den yngre del af patruljen kunne få lidt med hjem til natmaden.

Vi kan varmt anbefale Charlie's og kvitterer med de sjældent uddelte fem stjerner.


Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Charlie's
Guldsmedgade 15 8000 Århus C. Tlf. 86 19 37 91 Åbent mandag-fredag 11-19, lørdag 11-16, søndag lukket
Prisniveau: 33-55 kr.

Bonusinfo: Særdeles god betjening

Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide