Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Holme Grill
Det er en kinesisk storfamilie på tre generationer, der står bag HOlme Grill, der i weekenden lader Østens smags- og med-teamer fusionere med de danske. Foto: Sanne Vils Axelsen.
Holme Learns to Wok
25-09-2007
Holme har sin klassiske grillbar, men sidst på ugen skrues der op for det asiatiske blus.
Fredag aften ved 18.30 tiden er der god gang i frituregryderne i Holme Grill, som er en klassisk dansk grillbar. Lokal Holme-ungdom tygger burgere i sig, mens den mere modne del af kunderne typisk, henter forudbestilte varer.

Grillbaren ser ud, som grillbarer gør. Der er det komplette grillsortiment fra en af landets store fødevarevirksomheder - burgere, toasts, sandwich, pølser, pita, steaks, kylling, fiskefilet og naturligvis pommes frites.

Men fredag, lørdag og søndag skrues der op for et pænt udvalg af kina-retter.

Kinesisk tradition
Det er da også en kinesisk storfamilie (tre generationer), der står bag disk og køkken, så der skulle være en vis sikkerhed for autenciteten.

Vi valgte et passende udvalg af retter: indbagt kylling i sur-sød sauce, oksekød med stærk soya-sauce og stegte nudler med oksekød (42, 40 og 40 kr.). Julie bestilte dog for afvekslingens skyld en grillbar-klassiker, nemlig fiskefilet med pommes frites (39 kr.)

Fra vi bestilte, og til retterne blev udleveret behørigt pakket ind, gik der 25 minutter, og det er jo noget længere tid, end det tager at læse en af de gratis-aviser, der er placeret i stativet uden for.

Men vi holdt tappert ud og bevægede os hjemover med byttet samt en stor cola (27 kr.).

Masser af friture
Holme Grillbar gør sig ikke til mere, end den er, så man ved, hvad man går ind til: masser af friture, som både kan lugtes og smages. Så tilhører man det kalorietællende sundheds- og økosegment, bør man gå helt andre gastronomiske veje.

Lad os tage fiskefileterne først: der var to pæne stykker, den dybfrosne slags, som kommer en hurtig tur i frituren, og resultatet var da også, at fileterne smagte mere af friture end af fisk. Fritterne var også fra frostposen og af gennemsnitlig kvalitet.

»Jeg har smagt det, der var bedre,« lød Julies lakoniske kommentar. Hun levnede den ene filet.

Kyllingekødet i de indbagte beignet-stykker var faktisk udmærket. Pæne og forholdsvis saftige stykker med bid. Dejen derimod var for fed for vores smag. Men 11 pæne stykker samt ris og sauce til 42 kr. er bestemt ikke dyrt.

Oksekødet i stærk soya-sauce og oksekødet med nudler var lavet efter den klassiske recept med forskellige slags grøntsager, blandt andet baby-majsen, som man ellers troede var en saga blott. Den stærke sauce var stærk og peppet yderligere op med stykker af friskskåret peber. Nudelretten var mildere, men ellers tilberedt efter nogenlunde samme recept. I begge tilfælde var der anvendt oksekød af en ikke voldsomt mør eller velsmagende kvalitet. Den tilhørende ris var til den let klistrede side.

Meget mad for pengene
Efter måltidet følte vi os noget oppustede og havde, hvad man kan kalde en temmelig fedtet smag i munden. På trods af grøntsagerne og det magre kød følte vi os bestemt ikke sunde, men mere som når man har spist for meget junkfood.

På den anden side, så ved man jo, hvad man går ind til, og der er ingen i Holme Grill, der lover mere, end de kan holde. Man får meget mad for pengene. Man får en god og smilende betjening. Og man kan ikke lade være med at beundre en familie, der helt åbenbart knokler ugen rundt for at få biksen til at løbe rundt.

Så vi løfter os lige akkurat op på tre stjerner.

Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Holme Grill
Holme Byvej 30
8270 Højbjerg
Tlf. 86 27 08 80
Åbent mandag-fredag 11.30-22.30, lørdag-søndag 12-22
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide