Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Café Mimi
Foto: Mathilde Bech
Mimi mangler lidt mod
02-10-2007
Café Mimi i Nørregade er pæn og nydelig, men et skud fantasi og mod ville gavne.
Mimi er et rart bekendtskab med ambitioner og gode intentioner, men det er ikke helt nok...

Café Mimi har eksisteret i et halvt års tid i Nørregade på strækningen mellem Hjelmensgade og Sjællandsgade. Lokalet er lyst med billeder af diverse råvarer på væggene med små lyriske tekster. Der er god plads til at spise på stedet, og der er også det obligatoriske udvalg af blade og gratisaviser til at fordrive ventetiden med.

Samme ventetid er nu ikke særlig lang. Der er rimeligt styr på tingene, og den kvindelige betjening var både venlig og effektiv. Der er en storsmilende Smiley på væggen, og der anvendes plastichandsker, når fyldet fordeles på sandwicherne.

Repertoiret er det klassiske med et udvalg af toasts, ciabatta og flûtes i prislejet 23-52 kr. Desuden er der tre ”flagskibe”: Sicilian sandwich. Mimi's specialsandwich og Drømmesandwich, der alle løber op i 45 og 55 kr. afhængig af brødtype.

Der er tre slags pasta til 30 kr. for en lille og 40 kr. for en stor, salater til 35 kr., frugtshakes og smoothies til 25 kr. samt et pænt udvalg af drikkevarer, også økologiske.

Pænt og nydeligt, men...
Det er alt sammen pænt og nydeligt og lige efter bogen, og det er bestemt godt nok. Men også til den meget almindelige og gennemsnitlige side. Det kommer vi tilbage til.

Først de udvalgte smagsprøver: Fie tog en lille pasta (penne) med pesto, oliven, feta og dild (30 kr.), selv prøvede jeg en toast med kylling og bacon (23 kr.), mens Mikkel kastede sig ud i Mimi's slagnummer, specialsandwichen med chorizo, avocado, nachos med smeltet ost og salsa i ciabatta-brød(45 kr.).

Da det gik op for betjeningen, at vi ville nyde maden på stedet, blev der straks fremskaffet porcelænstallerkener og bestik, og det er godt.

Det, vi fik, var sådan set også godt, men så heller ikke mere.

Fies pasta smagte ikke af så meget, bortset fra salt. De mange ikke særligt ophidsende olivenstykker trængte kun svagt igennem, der var en bitter undertone, og salaten forekom at være til den (for) tørre side.

Min egen toast var to stykker ristet toastbrød af den slags, man køber på tilbud i supermarkedet. Tamt og trist. Indholdet var ikke voldsomt ophidsende, men ok med en pæn dosering af kylling, kold, men dog sprød bacon og et skud karrydressing.

Sandwich med kulør
Vi skævede lidt misundeligt til Mikkels imponerende specialsandwich, der fyldte tallerkenen og forekom voldsomt stor.

»En sjov og farvestrålende måde at lave sandwich på,« lød kommentaren umiddelbart. Og synsmæssigt var der bestemt heller ikke noget i vejen. Problemerne opstod først, da Mikkel satte tænderne i vidunderet.

Det viste sig hurtigt, at sandwichen smagte voldsomt meget af nachos med smeltet ost og ikke ret meget andet. Smagen af avocado trængte aldrig igennem. Det gjorde til gengæld en svag tone af dild (!). Ciabattabollen var af den kedelige bake-off slags, den havde ventet for længe og mistet de sidste rester af spændstighed og smag.

»Og mærkeligt nok,« sagde Mikkel, da vi forlod Mimi, »jeg blev slet ikke mæt, selv om det så voldsomt og næsten uoverskueligt ud, da den kom ind på tallerkenen.«

Mere fantasi, tak
Konklusionen er, at vi sagtens kan anbefale Café Mimi som et rart sted at besøge, men man skal ikke forvente det overraskende eller unikke. Lidt mere fantasi og lidt mere mod ville gøre underværker, især hvis man ændrer sin brødpolitik seriøst. Der er tre stjerner til Mimi.


jpaarhus@jp.dk


Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Café Mimi
Nørregade 22
8000 Århus C.
Tlf. 35 12 55 52
Åbent mandag-fredag 10.30-19, lørdag 11-17, søndag lukket
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide