Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Pappa Pizza
Foto: Martin Kurt Haglund
Oh, mein Pappa Pappa Pizza
23-10-2007
Der blev levnet mere, end der blev spist, da vi besøgte Grønningen og pladsens pizza-bar. Mere pap end Pappa, lød en kontant dom.
Lad os begynde denne anmeldelse med et ordret citat fra Pappa Pizzas menukort:

”Pappa Pizza gør mere ved friske råvarer og bruger kun det bedste af det bedste, krydret med ægte oregano og ægte italiensk kærlighed hver gang. Prøv selv byens bedste pizza fra Pappa Pizza. Livet er for kort til kedelig mad, så hvorfor ikke prøve en pizza fra Pappa Pizza, så bliver du også glad.”

Barske realiteter
Det er muligt, at Pappa selv er overbevist om, at der er hold i lyrikken, men vi har meget svært ved at få den til at passe med de barske realiteter, som kort fortalt er, at man kan få væsentligt bedre pizzaer adskillige steder i Århus-området, oven i købet til priser, der er mere end konkurrencedygtige.

De kolde kendsgerninger er nemlig, at samtlige prøvespisere levnede mere, end de spiste. Selv Mikkel, der ifølge eget udsagn aldrig har ladet et stykke uspist pizza tilbage på tallerkenen, måtte opgive, da han havde tygget en tredjedel af sin pizza i sig. Fie og jeg klarede omkring en fjerdedel, inden vi gav op.

Kylling i karry
Kortets rummer 45 numre inklusive en rullekebab samt fire såkaldte Fitness pizzaer, hvor forskellen er, at der anvendes fedtfattig ost. Billigst er klassikeren Margarita til 45 kr. Dyrest er en calzone med spaghetti til 65 kr. Langt de fleste ligger i niveauet 58-60 kr.

Mikkel tog en Plaza med pepperoni, oksekød og løg (58 kr.), Fie skejede ud og tog den noget særprægede (i hvert fald i pizzasammenhæng) Indiana med kylling, ananas og karry (60 kr.), mens jeg selv nappede den enkle Vesuvio med skinke (50 kr.).

Vi kunne hurtigt konkludere, at hvis Pappa, som skrevet står, kun bruger ”det bedste af det bedste”, så har han ikke ledt særligt grundigt. Skinkestrimlerne var ikke noget at råbe hurra for, tomatsaucen heller ikke, den var til den søde side, og osten glimrede heller ikke ved nogen enestående kvalitet.

Fies med kylling og karry var forsynet med så meget dåseananas, at væden sivede igennem og gjorde bunden svampet.

»Det smager som kylling i karry med brød til,« lød den umiddelbare vurdering.

»Jeg er ikke begejstret!«

Brændende kærlighed
Mikkel var lige så kontant. De små kugler af oksekød kaldte han kanonkugler og sorterede dem fra, da han havde smagt en enkelt.

De mange løg smagte som stegte løg og gav pizzaen et præg af den ellers udmærkede danske ret ”Brændende kærlighed”.

»Mere pap end Pappa,« lød kommentaren.

»En flad fornemmelse.«

Om Vesuvioen er der ikke meget at tilføje. Den var på akkurat samme niveau.

Om det var Pappa selv, der stod bag disken denne aften, kan vi ikke vide.

Vi kan kun sige, at betjeningen var venlig og smilende, men at det kneb en del med at indfri de gyldne løfter fra pizza-menuens forside.

Vi kan lige akkurat strække os til to stjerner.

Oh, mein Pappa!


Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Pappa Pizza
Grønningen 1
8000 Århus C.
Tlf. 86 12 23 26
Åbent alle dage 16.30-21.30
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide