Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Sigfred's Kaffebar
Foto: Mathilde Bech
En rar oase Sigfred's Kaffebar
30-10-2007
Sigfred's Kaffebar - ekstremt hyggeligt.
Sigfred's Kaffebar har i efterhånden nogle år været et populært stop i Ryesgade tæt ved Banegården, hvor den har skaffet sig et stort antal afficionados, der kommer forbi for at hente lækkerier både ”to go” og ”to stay”.

Vi valgt det sidste denne tirsdag allersidst på eftermiddagen, hvor det regnfulde vejr inviterede mere ”to stay”, og det gjorde vi så. Det lykkedes os at skaffe plads ved et par små borde bag ved disken, hvor der ellers var fyldt op med kunder i alle aldre, der drak kaffe og te og læste i det pæne (og bedre) udvalg af aviser og magasiner.

Næserne var sat op efter de lune sandwicher, som vi havde hørt indtil flere fugle synge om, og vi havde i dagens anledning medbragt en passioneret kaffedrikker til at teste stedets caffè latte. Dagens udbud af sandwicher var ikke det store. Tre - eller faktisk seks, da man kan vælge mellem lyst og mørkt brød (det mørke koster fire kr. ekstra).

Så i sagens natur tog vi hele udvalget i den lyse udgave. Det var kalkun med ananasrelish, lufttørret skinke med blåskimmelost samt gedeost med rodfrugter. Fyldet er lagt i foccaciabrød, som varmes inden servering. Prisen er 48 kr. - men man sparer en tier, hvis man tager sandwichen med sig.

Fransk lemonade
De yngste patruljemedlemmer kunne ikke stå for stedets franske lemonade og valgte henholdsvis grape og appelsin til 32 kr. flasken - men det skal føjes til, at drikkene blev hældt op i glas, serveret med delikate isterninger, sugerør og en skive citron og appelsin.

Selv tog jeg en lille mørk tjekkiske fadøl (Krusovice) til 29 kr., mens kaffedrikkeren fulgte sin instruks og valgte en caffè latte til 28 kr.

Drikkevarerne kom først, og lidt senere blev der serveret fire tallerkener med de varme sandwicher. Og de faldt i god jord.

Skorpen på brødet var sprød, krummen var mere til den bløde side på grund af pestoen og det opvarmede fyld, men smagen var fin - faktisk overraskende fin på grund af de lidt utraditionelle sammensætninger. En rigtig god gedeost, der blev fulgt til dørs af blandt andet rødbede, fremragende. Den meget rustikke, røgede skinke harmonerede perfekt med en ikke for stærk blåskimmelost, og kalkunskiverne blev piftet op af en lækker og tilpas stærk ananasrelish (hjemmelavet?).

Rart bekendtskab
Der var også tilfredshed med den franske lemonade, den tjekkiske øl og ikke mindst en storartet caffè latte, som var tilberedt lige efter barista-bogen.

Oven i købet fik vi så den ekstremt hyggelige og rare stemning i det lille tætte lokale, hvor der helt oplagt kommer mange stamgæster i en lille indbydende oase, hvor man kan lægge dagens stress og jag bag sig i tilbagelænede omgivelser og blive taget imod af en smilende og imødekommende betjening, der helt åbenbart nyder at være på arbejde... og den slags er altid et godt tegn. Så selv om sandwichudvalget ikke var det store og forkromede, så er der alligevel fire stjerner til Sigfred og hans kaffebar. Et rart bekendtskab.Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Sigfred's kaffebar
Ryesgade 28
8000 Århus C.
Tlf. 86 18 08 19

Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide