Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Den Grønne Papaya
Foto: Anders Find
En perle fra Vietnam
13-11-2007
Den grønne papaya er et nyt og delikat indslag i århusiansk take away - og priserne er mere end rimelige.
Den grønne papaya i Nørre Allé, tæt ved Guldsmedgade, har kun eksisteret i nogle få måneder, men meget tyder på, at denne lille perle allerede er ved at få sig et trofast stampublikum. Telefonen ringede i hvert fald lystigt denne tidlige mandag aften, da vi kom forbi. Og der var en pæn strøm af kunder i den lille butik, som serverer vietnamesisk køkken med både smil og stil.
Kortet byder på 20 forskellige muligheder, og de virker alle særdeles fristende. Der er forårsruller med svin, okse, kylling og vegetar indhold - samt ”friske ruller”, som i modsætning til de andre ikke har mellemstation i frituren.


Dertil kommer en stribe lune retter akkompagneret af blandt andet ris og risnudler samt frisk grønt af forskellige slags til 45-50 kr., og så er der fire salater til 35 kr. pr. stk. - samt som ekstranummer en lille frugtsalat til en flad tier.

Man kan spise på stedet, men vær opmærksom på, at pladsen er trang. Men er der ikke meget husrum, så er der desto mere hjerterum.

Afbalanceret karry

Julia vaklede lidt mellem gryderetten med oksekød og så kylling i karry. Det blev karryen, der vandt, og det fortrød hun bestemt ikke. Søren havde heller ikke nemt ved at bestemme sig, men det endte med saté-marineret oksekød med fiskesauce. Begge retter står til 50 kr. Selv blev jeg straks fristet af de friske forårsruller - tre styks for 40 kr. Og også det skulle vise sig at være et godt valg.

Alle tre retter blev serveret i plastbakker. Der er plasticbestik på bordet - og selvfølgelig også spisepinde.

Det hele virkede friskt og delikat. Med masser af spændstige grøntsager, lækker og løs ris til de to lune retter, og til Julias karrykylling var der ekstra et lille bæger frugtsalat.

Møre og saftige stykker af kyllingebryst lå i en smuk gul karrysauce, der omgav en halvkugle af ris. Karrysaucen var perfekt, med præcis det lille prik af karrystyrke, der skal til, uden at det hele bliver for stærkt. Mildnet af kokosmælk samt med fin smag af citrongræs. En afbalanceret og fornem ret, som man normalt ikke forventer at finde i en fastfood forretning.

Spiste rub og stub

Søren gik lystigt i gang med sit marinerede oksekød, som var tynde, letristede skiver af god kvalitet. Faktisk kunne han godt have ønsket sig, at der var endnu flere skiver, men hvad kan man forlange for en halvtredser? Der var flot og friskt grønt ved siden af, en god fiskesauce og også her en halvkugle ris. Og det hele blev spist, rub og stub.

Mine egne ruller havde nærmest sushi-agtig karakter uden dog at være det. Fyldet var smukke tigerrejer, saftig og med bid, svinekød, kylling, risnudler, salat, agurk, basilikum, frisk koriander og bønnespirer. Altsammen rullet fast sammen i en pandekage af tyndt rispapir, så tyndt, at man tydeligt kunne se fyldet gennem det. Så indbydende og så appetitligt, at man næsten ikke nænnede at tage hul på rullerne.

Ledsageren var den klassiske asiatiske hoisin-sauce, som i grove træk består af soja, jordnøddeolie, eddike, hvidløg og honning eller sukker. Her på stedet er det værtinden, Nhung Thi Phung, der selv laver sin sauce, og den er god; ikke for stærk, ikke for sød, men med den ægte, tykke konsistens - og dækket med knuste peanuts. Forrygende ruller med godt fyld og knasende sprøde grøntsager. Og så til de priser! Inklusive to kildevand og en cola kom vi af med kun 175 kr.

Stjernestund

Stjernestunder som denne kan man sagtens blive forfalden til. Formår Den grønne papaya at holde dette niveau, skal det sympatiske unge, vietnamesiske ægtepar nok få succes i en stærkt konkurrencebetonet take- away-branche i Århus.

Den grønne papaya er bestemt en omvej værd.

Vi drysser med glæde vore varme anbefalinger og fem stjerner ud over denne perle.

Af Lars Thomassen med ekspertstøtte fra Julia og Søren

Leveret af: JP Århus Print artikel Send artikel
fakta
Den Grønne Papaya
Nørre Allé 23b
8000 Århus C
Tlf. 86 12 76 80 / 30 34 62 49

Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide