Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Wok Square
Foto: Sanne Vils Axelsen
Ikke godt nok wok
20-11-2007
Wok Square i Nørregade lover interessant kina-mad, men lever ikke op til forventningerne.
Hvis man beslutter sig for at spise hos Wok Square i Nørregade ved 18-tiden, skal man være forberedt på, at ting tager tid, også selv om wok-mad i princippet er lynhurtig tilberedning af friske råvarer.
Menu-kortet er forholdsvis overskueligt. Der er to supper - begge klassikere som Wanton tong og Tom yum kong, prissat til 34 og 38 kr. A la carte delen byder også på klassikere som Dybstegt fisk med appelsinsauce, Gongbao kylling, oksekød, svinekød og and med forskellige saucer som Satay og Hoisin. Der er dybstegte kina-rejer med sur-sød sauce, en vegetarret med tofu og lidt ekstraordinært blæksprutter med blackbean sauce. Prismæssigt mellem 43 kr. og 72 kr.

Ris, nudler og grønt

Man kan også få sig et Square Meal, enten en to retters bowl eller en tre retters til henholdsvis 45 og 58 kr. Man sammensætter selv - og kan vælge imellem kylling i karry, indbagt kylling, oksekød med chili, forårsruller, stegt and, kyllingevinger eller stegt blæksprutte med rejer. I alle tilfælde medfølger ris eller nudler samt grønt.

Endelig kan man kaste sig ud i to eller fire sticks til 45 kr. og 58 kr. med valg mellem oksekød, lam, kylling og blæksprutte samt diverse saucer - otte i alt.

Fie bestilte en bowl med oksekød, chili og nudler (45 kr.), Mikkel var til stegt lammekød med ingefær-hvidløg (64 kr.), mens jeg selv tog sticks med kylling og ingefærsauce. Derefter tog vi plads langs endevæggen ved et par af de lave, firkantede borde. Hele lokalet er forholdsvist rummeligt, indrettet uden forloren kineser-glimmer i et ret stramt design med sorte marokko-puder og firkantede rispapir-lamper i loftet.

Herfra hvor vi sad kunne vi observere, at både puder og bænke forholdsvis hurtigt blev besat, samt at køen foran disken også voksede sig stor. Så der var gang i den på wok-torvet.

Mere ris end ros

Efter et pænt stykke ventetid ankom maden, dels i en skål (bowl), dels på firkantede hvide tallerkener. Det så nydeligt ud, og portionerne var skam store, men nogen nydelse var det ikke.

Fie, der spiser med pinde, gik glad i gang med at løfte nudler og oksekød op af skålen, men holdt hurtigt op igen. Der var ikke megen smag af chili, til gengæld havde nudlerne en underlig syntetisk bismag, sådan lidt tyggegummiagtigt - meget mærkeligt.

»Det her har jeg ikke lyst til at spise. Det kan godt være, man bliver mæt af det, men ikke på en god måde,« sagde hun.

Mikkel satte gaflen i lammekødet, men heller ikke her blev det til så meget. Mine egne kyllinge-sticks var til den absolut tørre side og havde også en underlig bismag. Til gengæld var den tilhørende ingefær-sauce ganske god.

Risen, vi fik, var helt oplagt lavet i forvejen og holdt varm. Tør på oversiden, men ok, da vi gravede os ned i den. Godt for Fie, der fiskede ris fra vore tallerkener, da hun havde opgivet nudlerne. Konklusionen er desværre mere ris end ros. Og to stjerner.

Lars Thomassen

med ekspertstøtte fra Fie og Mikkel

Leveret af: JP Århus Print artikel Send artikel
fakta
Wok Square
Nørregade 38
8000 Århus C.
Tlf. 86 19 22 77

Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide