Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Sct. Anna
Maden hos Joan og Henrik Marquart (mor og søn) er til den absolut vedre side. Foto: Anders Find
Anderledes Anna
04-12-2007
Sct. Anna er værd at gæste - især hvis man vil prøve noget ud over det meget almindelige.
Sct. Anna er placeret i Nørrebrogade over for det gamle kunstmuseum, lige om hjørnet ved Knudrisgade og tæt på et par kendte fitnesscentre.
Derfor er det måske ikke så underligt, at man ved vores besøg kunne observere en flok unge stamkunder af den slags, der er i absolut fin form. Og at man uden for på ”sandwich”-skiltet reklamerer for proteindrik!

Baren er ikke stor, men der er, hvad der skal være. Stilen er moderne med smarte barstole og et par smalle bordplader, som giver plads til fem-syv gæster, der ønsker at spise på stedet. Det valgte vi, og serveringen foregik i det tilfælde på nydelige firkantede tallerkener uden ekstra omkostninger.

Ved første blik ser menuen nogenlunde traditionel og velkendt ud. Der er den klassiske skinke og ost, kalkun og bacon og roastbeef, men der er afgørende forskelle til det absolut bedre.

Der er for det første mere grønt, end man normalt oplever. Og roastbeefen er her på stedet ikke klasket til med tuberemoulade og ristede løg, men er garneret med syltet agurk, grøn peber og skivede rødløg.

Og ser man på special-udgaverne, er der både chorizo og serrano, grillet kalkun- og kyllingefilet og laks. Der er pesto, soltørret tomat, artiskok og jalapeno. Og så er der pastasalat og to slags grøn salat. Det hele til forholdsvis moderate og konkurrencedygtige priser.

Det sunde segment

Vi er i det sunde segment, men ikke overdrevent. I køleren er der både Coca Cola og Cocio, men også Søbogård og Kildevand, ligesom der er tilbud på muffins og småkager. Samt altså proteindrikken.

Thomas var gammelsulten, så han kastede sin kærlighed på en stor udgave af Dagens pasta, men den var desværre udsolgt her en halv time før lukketid. I stedet foreslog den opmærksomme og flinke mand bag disken den store sandwichudgave med grillet kalkunfilet og masser af spændende fyld (48 kr.) med valg mellem lys og mørk flûte. Thomas tog den mørke, og samme farve valgte jeg til min sandwich med paté i den lille udgave (30 kr.). Anne Marie frøs efter cykelturen, så hun bestilte den (lille) varme sandwich, kaldet Provence, med skinke og diverse (33 kr.).

Kæmpe sandwich

Thomas' sandwich var stor, meget stor, men alligevel kunne vores vært berette, at der er fitnisser, som godt kan klare et par stykker efter en gang hård træning.

Thomas klarede også sin med den lækre kalkunfilet i den bedre ende af kvalitetsskalaen, smurt med en god pesto og omgivet af salat, soltørret tomat, artiskok, frisk tomat og grøn peber, løg og ost. Anne Maries varme sandwich havde fyld af en fin skinke samt mayonnaise, bacon, tomat, grøn peber, løg, specialkrydderi og ost. Den lunede og smagte godt, selvfølgelig lidt toastagtigt, men til den gode side. Min egen var dækket med god paté, salat, syltede agurker, tomat, grøn peber og løg samt lige rigeligt med mayonnaise, men alt i alt en meget fin og mættende sandwich, og så til kun 30 kr. I alle tre tilfælde var der tale om bemærkelsesværdigt godt brød med både smag, tyngde og fylde.

Fire fortjente stjerner

Med drikkevarer nåede regningen op på i alt 165 kr. Det høje niveau taget i betragtning er det endog yderst rimeligt. Thomas var ikke i tvivl:

»En af de bedste sandwicher, jeg har fået!«

Vi andre var enige - også om at tildele Sct. Anna fire meget store stjerner og vore varmeste anbefalinger. Både til dem, der foretrækker chokolademælk, og dem, der mere er til kildevand og proteindrik.

Af Lars Thomassen med ekspertstøtte fra Anne Marie og Thomas


Leveret af: JP Århus Print artikel Send artikel
fakta
Sct. Anna
Nørrebrogade 10
8000 Århus C.
Tlf. 86 19 19 41
www.sct-anna.dk
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide