Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
China Star-Grill
Foto: Sanne Vils Axelsen
Lynkineser
07-02-2008
Man skal ikke vente længe på sin kinamad på Stjernepladsen.
Når det blæser på Stjernepladsen, gælder det for alvor om at holde på hat og briller. Og denne sene torsdag eftermiddag lidt før klokken 18 var der virkelig gang i vindsusene kombineret med heftig regn og marvgennemgående kulde. Så det var med at komme inden for i grillvarmen hos China Star Grill, hvor den eneste susen kom fra det effektive udsugningsanlæg. Lad os bare slå det fast med det samme: Vi er på kinagrill med hele det klassiske repertoire suppleret med et mindre udsnit af andre klassiske grilltilbud som burgere, pita, fiskefilet, pommes frites og den halve grillkylling.

??Det kapitel i menuen sprang vi over og gik direkte på kinamaden. Der er en del at vælge imellem: supper, lette retter, retter med henholdsvis oksekød, kylling og svinekød, ris og nudelretter, specialretter og vegetarretter. Samt naturligvis, som på enhver ordentlig kinagrill, diverse menuer med to, tre og fire retter til fornuftige priser.

??Fie gik på en tre retters med suppe, ruller og oksekød i den sædvanlige blanding af bambusskud og andre grøntsager (64 kr.). Mikkel opdagede straks et særligt tilbud, der indebar and - fire retter for 89 kr. og med den klausul, at disse lækkerier kun udleveres, hvis der er to, der bestiller det samme. Så jeg gik med på den.

Fuld fart fremFra vi afgav bestillingen, og til hele ordren var pakket i bakker og poser, gik der ni minutter. Træner de til OL i Beijing?

Men hvad bedre er: det viste sig ved hjemkomsten, at hastværk absolut ikke er lastværk i denne branche.

Der var masser af mad, veltilberedt mad og stort set uden den kendte og kvalmende odør af gammel friture. Det hele virkede frisk og indbydende, og det smagte gennemgående godt.

Grøntsagerne var sprøde, den sur-søde sovs var fin, måske ikke helt hjemmelavet, men frisket op med tynde strimler af rå gulerod og (vistnok) persillerod, minirullerne var næppe hjemmelavede, men det var den store rulle til gengæld. De indbagte kinarejer var dyppet i en hjemmelavet orly-dej og var saftige. Suppen var bestilt som sur-stærk, men viste sig at være en lidt kedelig og fedtet hønsekødssuppe.

Og så var måltidets absolutte vinder anden. Ikke den klassiske Peking-and, for den kan man slet ikke forvente på en gængs kinagrill, men et flot stykke (berberi?) andebryst, der var stegt så tilpas, at det var både mørt og saftigt og smagte rigtig godt af and.

»Formidabel and!« udbrød Mikkel spontant, inden han kastede sig ud i endnu en portion. Fie var lige så begejstret for sin store og hjemmerullede forårsrulle: »Sprød og lækker, god og tynd dej, smager slet ikke af friture.«

Til det hele var der små portioner af frisksnittet grønt (naturligvis også kinakål), som var knap så spændende. Og så fandt vi, efter at have løftet de friterede rejer op af bakken, et par sprøde ”pappadums” eller hvad de nu hedder i det kinesiske køkken.

Alt i alt var vi enige om, at vi havde været udsat for en oplevelse af de bedre. Der var bred enighed om, at der i hvert fald skulle uddeles tre store stjerner, men ved en fintælling af de enkelte elementers positive og negative sider enedes vi om at løfte China Star Grill op på fire stjerner, båret derop på andens vinger.


Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
China Star-Grill
Randersvej 21
(Stjernepladsen)
8200 Århus N Tlf. 86 16 05 77
www.chinastargrill.dk
Åbent tirsdag-søndag 15-21.30
Prisniveau: 22-89 kr.

Bonusinfo:
Også åbent på helligdage

Levering: Nej
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide