Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Guangzhou
Foto: Casper Dalhoff
Stort og småt
12-02-2008
Der er lidt for meget gang i frituregryden hos Guangzhou på Skanderborgvej.
Guangzhou er en kendt og vigtig havneby i den sydlige del af Kina, beliggende ud til Canton-bugten. Canton var da også det navn, byen kendtes under i gamle dage i Europa.

Og da Canton-køkkenet er kendt som et af de ypperste i Kina, er det et noget ambitiøst navn at give en Kina-grill på Skanderborgvej, men sådan er der så meget.

Der er ikke meget Canton-køkken over det, der langes over disken af den sympatiske kinesiske kvinde i baren. Hun tager sig selv af en del af de friterede emner, mens resten af ordrerne udføres i køkkenet et par trin oppe, skjult for gæsternes blikke.

Man møder det sædvanlige repertoire med forårsruller og ris med forskelligt tilbehør. Her er bambusskud og sur-sød sovs. Og så er der naturligvis mulighed for at vælge diverse flere-retters menuer - fra tre og op til seks retter i prisniveauet 60-99 kr. og baseret på minimum to personer.

Denne aften var der tilbud på en fire retters, så den tog vi sammen med et forslag til tre retter for én person.

Grillretter

Også her på Guangzhou oplever man det besynderlige fænomen, som kendetegner en god del af de kinesiske grillbarer i Århus-området, at man foruden kinaretterne kan mæske sig med klassiske danske grillbar-varianter som pølser, burgere, fiskefilet, kylling og masser af pommes frites.

Mærkelig kombination, men sådan er det åbenbart.

Nå, vi holdt os til det kinesiske i den specielt danskorienterede grillbar-udgave.

Der var masser af ris i pakken, vi tog med hjem, sammen med oksekød i sovs med grøntsager, kylling i karry, store (hjemmelavede) forårsruller, små ruller (dybfrost), indbagte rejer og indbagt kylling.

Groft sagt kan man slå fast, at smagen var mere friture end raffineret Canton-køkken. Det var svært at hitte rejerne i de friterede dejklumper, som afsatte mere fedt i ganen end smag af skaldyr.

På den anden side var de indbagte kyllingestykker både store og saftige og absolut anbefalelsesværdige.

De store forårsruller var nogenlunde, men er set og smagt bedre. Man kan også fylde for meget hvidkål i en rulle.

Oksekødet i sovsen med grøntsager (her eksisterer baby-majsen i bedste velgående!) var ikke ophidsende, mens kyllingen i karry klarede sig bedre og havde en distinkt karrysmag.

Masser af mad


Hele molevitten inklusive en stor cola kostede os 198 kr., og det skal siges til Guangzhous ros, at der ikke spares på madmængderne. Der var masser af mad, og vi kunne slet ikke spise op.

Sammenfattende kan man vel sige, at Guangzhou bevæger sig på den gyldentfriterede middelvej og ligner de fleste af kollegerne, der som her satser på dybfrost og dermed hurtighed frem for det finere, hjemmelavede og mere delikate. Man får, hvad man betaler for. Og man får meget for pengene. Der er tre stjerner til Guangzhou, hvor man bliver bekræftet i, at der er langt fra Skanderborgvej til Kina og Canton-bugten.


Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Guangzhou
Skanderborgvej 167
8260 Viby J.
Tlf. 86 11 36 83
Åbent mandag- torsdag 15-21.30, fredag-søndag 12-21.30

Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide