Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Klai Dinner
Hos Klai får man en af de vedste pizzabunde i Århus. Fyldet får også rosende ord med på vejen. Foto: Casper Dalhoff
Bunden er toppen
19-02-2008
Pizzabundene fra Klai i Risskov er så lækre, at de kunne spises uden fyld.
Der er en del spisemuligheder på den attraktive Nordre Strandvej i Risskov, og en af de bedste er Klai Dinner Pizzeria i den østlige ende. Det er ikke fordi, det gør meget væsen af sig, som det ligger dér trukket lidt tilbage fra fortovet, men er man først inde i varmen, sker der ting og sager.

Trut i trompeten

Og lad os straks trutte en fanfare i jubeltrompeten: Hos Klai får man én af de bedste pizzabunde i Århus. Den er sprød, den er tilpas sej, den har en enestående krumme med de mange, mange små lufthuller, der tyder på langtids- og koldhævning. Den har den rigtig brødsmag. Den har en perfekt konsistens. Det er den rene og naturlige fornøjelse. Det er tæt på, at man kan nyde den, akkurat som den er. Uden fyld overhovedet.

Så ekstremt gik vi dog ikke til værks. Vi valgte et bredt udsnit blandt de i alt godt 50 forskellige pizzaer, der findes på kortet, herunder de klassiske italienske, american deep pan, mexicanske, indbagte, børne- og salatpizzaer.

Der er desuden mulighed for at købe salat, pasta, grillretter og rullekebab.

Der er et par småborde i det lille lokale, så man kan spise på stedet, men langt de fleste henter - eller får bragt ud.

Ovntesten klaret

Vi testede on the spot, men tog også en pizza med hjem for at lade den gennemgå opvarmningsprøven - altså kan man varme en afkølet pizza i sin egen ovn og få en god oplevelse? Ja, det kan man med en pizza fra Klai!

Både Julia og Søren var ved at varme op til den årlige skiferie, så hun tænkte måske i lette kaloriebaner og valgte en salatpizza med blandt andet kebab, salat, tomatskiver og agurk (65 kr.), mens han skulle have styrket muskulaturen med en solid deep pan - en L. A. til 70 kr. med oksekød, skinke, pølse, bacon og gorgonzola, en solid sag for the tough guys. Selv gik jeg klassisk og valgte en Italia med pepperoni og peberfrugt til 60 kr.

Kvalitets-fyld

I alle tilfælde var det bunden, der var toppen. Men fyldet gjorde nu også bunden ære. Det var godt doseret, det var af kvalitet, smagen var afbalanceret, det hele var en fornøjelse.

Og så bør vi lige føje til, at foruden at give pizzaerne de sædvanlige navne som Margherita (den klassiske), Mamma Mia, O Solo Mio, Quattro Stagioni og Roma, så man kan naturligvis også få en Pizza Risskov, en Pizza Århus og en AGF Special. Kom ikke her!

Som man kan forstå, kan vi varmt anbefale Klai og drysser fire velkrydrede stjerner ned over Klais storartede pizzaer.

Lars Thomassen med ekspertstøtte fra Julia og Søren

Leveret af: JP Århus Print artikel Send artikel
fakta
Klai Dinner
Nordre Strandvej 144
8240 Risskov
Tlf. 86 17 87 27
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide