Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Sharks diner
The American Way
04-03-2008
Superlækre Sharks-burgere med stærkt stænk af USA.
Sharks er mest kendt som poolhall i den store firkantede bygning, der vender ud mod både Busgaden og Telefontorvet, men nu er der også føjet en »ægte« amerikansk diner til. Her er sofaer i rødt læder, udsmykning med relation til american football, stort fladskærms-tv, og i baren kan man naturligvis få både Budweiser og Jack Daniels.

Det er vel primært et sted for drengerøve i alle aldre, så denne tidlige aften stod den også på herretur. Både Rasmus og Thomas frister i øjeblikket en tilværelse som enlige mænd, mens Camilla og Anne Marie bruger tid i henholdsvis København og London på uddannelsens alter.

Rasmus var sulten. Han kom direkte fra sit (hårde, påstår han) arbejde, så han skulle ikke spises af med pindemadder. Vi andre holdt os på det mere moderate plan, men fandt hurtigt ud af, at det ikke er ligefrem små portioner, man bliver spist af med på Sharks.

Menukortet er af den »opbyggelige« slags, hvor man først vælger en grundudgave og derefter diverse fyld, dip og tilbehør.

Der er fire slags fyld: Laks, kylling, hakkebøf og oksefilet (+10 Kr.), fire slags dip: mayonnaise, aïoli, fromage blanc med krydderurter (hvis der nu skulle være kvinder til stede) og stærk chilimayo - og endelig fire slags tilbehør: bagt kartoffelmos, hjemmelavede pommes frites, stegte marinerede kartofler og blandet salat.

275 g burger
Sultne Rasmus valgte ikke uventet en Dallas Double Burger på 275 g med dobbelt cheddar, bacon BBQ marineret bøf, salat, tomat, rødløg og coleslaw - hertil den stærk chilimayo og stegte kartofler (115 kr.), mens Thomas udså sig en San Francisco Burger, der bl.a. udmærker sig ved at have røsti på toppen og marinerede stegte champignoner som en del af den samlede pakke. Han ofrede sig i det seriøse anmelderis tjeneste og valgte blandet salat som tilbehør (99 kr.). Selv gik jeg på en Texas Chili Burger med bl.a. tomatsalsa og guacamole med de hjemmelavede fritter som tilbehør (99 kr.).

Og hvordan smagte det så? Forrygende. Det her er den ægte vare. Bollerne så umiddelbart lidt blege ud, men de fejlede ikke noget som helst. Sprød skorpe, sej og ikke for let krumme. Et ordentligt brød!

Indholdet var vægtige, godt stegte hakkedrenge, der var saftige og lyserød og smagte af rigtigt kød. Fyldet var overdådigt og virkede i overvejende grad hjemmelavet. Her er vi langt fra kedelige standardprodukter.

Super kartofler
De store hjemmelavede pommes frites var i en klasse for sig, og det samme kan siges om de små stegte kartofler, der var rene himmerigsmundfulde. Thomas var begejstret for røstien på sin burger og havde denne bemærkning til de ristede marinerede champignoner: »De smager sindssygt godt!« Den tilhørende stærke chilimayo fik også rosende ord med på vejen, selv om den var så stærk, at det var nødvendigt at skylle godt efter med kølig cola.

Man kan måske sige, at priserne ligger i den højere ende af skalaen, men alt taget i betragtning - kvalitet, mængde, tilbehør - så er de slet ikke urimelige.

Så der var alt i alt slet ikke brug for nogen lang diskussion om antallet af stjerner. Herreholdet lægger five american stars på poolbordet.


Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Sharks diner
Frederiksgade 25 (Busgaden/Telefontorvet)
8000 Århus C.
Tlf. 86 20 42 58
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide