Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Neo Feng Shui
Neo Feng Shui Tea House er en moderne sandwichbar med højt til loftet. Foto: Emil Ryge Christoffersen.
Forrygende Feng
25-03-2008
Feng shui er en kinesisk filosofi, som gennem de senere år også er kommet til os. Den gælder især boligindretning og personligt velvære, og begge dele kan man opleve i ny sandwichbar.
Neo Feng Shui Tea House er det mundrette navn på en ny sandwichbar i Værkmestergade, hvor det er en del af en boligforretning og en større og blandet virksomhed, der beskæftiger sig med hele filosofien bag begrebet.

-Det skal vi ikke gøre os kloge på, men der er tale om en oldgammel kinesisk filosofi, som efter sigende skulle skabe større harmoni i såvel vores rodede hjem som vores rodede hjerner. Her beskæftiger vi os med den madmæssige side af filosofien, som kommer til udtryk i en sandwichbar med moderne og minimalistiske møbler i et stort lokale med højt til loftet og fritliggende spær i en del af det gamle centralværksted tæt ved Bruun's Galleri.

-Er man i bil, skal man rundt i rundkørslen ved p-huset og så bag om, hvor der er et par p-pladser forbeholdt besøgende i bolighuset - men mon ikke man uden videre kan okkupere dem i en halv times tid, mens man indtager sin sandwich eller salat?

-Vi ankom tre kvarter før lukketid, og det betød, at der ikke var mere laks, og det var en skam, for den havde Mikkel sat næsen op efter. Ikke mindst på grund af den tilhørende avocado. Det blev i stedet til kylling og bacon, som han efterhånden er blevet lokal ekspert i.

-De øvrige muligheder var parmaskinke med mozzarella og soltørrede tomater (den satte jeg mig på), skinke og ost, mozzarella og tomat, tunsalat og Tea House Special med chorizo (stærk spansk pølse), mozzarella og bacon samt soltørrede tomater, som Fie ikke kunne stå for. Desuden er der en række salater med stort set samme ingredienser. Og valgfrihed mellem dressingerne pesto, karry og capers crème. Sandwichpriserne ligger mellem 35 og 45 kr., og det er i den gennemsnitlige ende.

-Drikkevarerne blev to flasker Arizona, som er en amerikansk produceret iste med granatæble (også kaldet kinesisk æble, så man holder sig til sagen). Flotte flasker og flotte glas med masser af isterninger, som også satte præg på min kildevand.

-Det hele blev serveret ved bordet på firkantede sorte tallerkener (sådan lidt á la kinesisk/japansk lak) og stålbestik i det rette design. Meget smukt. Meget ”feng shui”.

Store sandwicher
Det så flot ud. Store sandwicher med masser af fyld, godt med grønt og groft brød af den helt rigtige hjemmebagte slags, som har fylde, tyngde og smag.

Lad os sige det helt klart som en kendt politiker: Det var overdådigt godt.

Lækkert kyllingekød i Mikkels sandwich, god og rigelig chorizopølse i Fies og lækker parmaskinke i min. Og nok af det hele. Karrydressingen var hjemmelavet. Ingen tvivl om det. Og det kunne smages. Det samme kan siges om pestoen. Og så var der tykke og bløde skiver af forrygende mozzarella. Flere slags salater i stedet for den sædvanlige iceberg, friske skiver af tomat og agurk, bløde, aromatiske soltørrede tomater.

Det var stort. Og så stort, at selv Mikkel måtte levne en lille bid, mens både Fie og jeg gav op efter et sted mellem tre fjerdedele og fire femtedele.

Venlig betjening, smukke omgivelser, en rigtig god oplevelse. Hvis det her er feng shui, så bare kom rullende med noget mere. Der er ingen tvivl: fem stjerner til det nye og helt suveræne åndehul i det århusianske ”take away”-miljø.Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
Fakta
Neo Feng Shui
Værkmestergade 13 A
8000 Århus C
Tlf. 27 28 77 28
Åbent mandag-fredag 10-17, lørdag 10-14
Prisniveau: 35-47 kr.
Bonusinfo: Kombineret med ”bolighus"
Levering: Ring og hør nærmere
Ventetid: 14 minutter
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide