Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
EMS DELI
Tenna Rosgaard viser nogle af EMS DELIs rejseklare, men noget sterile produkter. Foto: Ole Lind
Plasticmad
20-05-2008
Sandwich, sushi og salat i plastic hos EMS DELI.
En ”Deli” er i normal forstand et sted, hvor man kan få friske delikatesser, typisk frisksmurte sandwicher og diverse færdigretter. Ordet er tysk, men den traditionelle ”Deli” har sin base i New York, hvor det i høj grad er jødiske indvandrere, der har etableret disse ofte meget lækre butikker. Den nye EMS DELI på Banegårdspladsen er ikke sådan en ”Deli”. Den minder mere om en afdeling i et supermarked med færdigpakkede varer, der beskyttet af plastic kan holde sig i nogle dage. Der er køligt inden døre, og det hele virker vældig hygiejnisk, nærmest sterilt.

Svensk betjening
Betjeningen denne tidlige aften var svensk, men det gør ikke så meget. For spørger man efter baguetter, bliver der peget over i hjørnet. Og, ja, ganske rigtigt, der ligger de, baguetterne, på rad og række, på køl og pakket grundigt ind i lufttæt plastic. Alt er udførligt deklareret. Så og så mange gram af det og så og så mange gram af det. Alle E-numre er også omhyggeligt noteret.

Slattent indhold
Rasmus gik om bord i en baguette med kylling og bacon, klassikeren over dem alle. Thomas gik efter en bakke med 10 stk. sushi (små makier og nigirier) med det klassiske tilbehør af wasabi, syltet ingefær og soja, alt pakket ind i små poser direkte fra fabrikken. Selv tog jeg en baguette med chorizo, gedeost, jalapenos og ”gammeldags sennep”.

Det kneb mere med nydelsen af de indpakkede ”delikatesser”. Baguetterne så tilforladelige ud, men ventetiden i plastic'en og i køleboksen gjorde brødet sejt at bide igennem og smagen af indholdet til en flad oplevelse. Ikke mindst baconen var slatten og virkede nærmest rå. Thomas var nogenlunde tilfreds med sushien, men mumlede dog noget om ”supermarked”. Og det er vel det, man kan regne med, når man handler i EMS. Det er færdigmad á la det, man kan få i tog og i fly, og dér kan det være godt nok.

Men når man er lige i nærheden af andre sandwichbarer og take away steder med forholdsvis høj og frisksmurt kvalitet og til samme pris eller mindre, så kan man undre sig over berettigelsen af denne plastic-udgave.

I den dyre ende
EMS kan være god nok til dem, der vil have noget take away helskindet med hjem eller med på togrejsen. Som alternativ til steder, hvor tingene tilberedes, mens man venter, er der knap så meget at komme efter. Med kildevand, iste og appelsinjuice nåede den samlede regning op på 230,70 kr. Det er i den dyre ende, og sammenlignet med kvaliteten kan det kun blive til to stjerner til EMS.

Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
EMS DELI
Banegårdspladsen 2
8000 Århus C. Tlf. 86 13 33 44

Åbent mandag-fredag 6.15-22, lørdag-søndag 8.30-22

Prisniveau: 30-140 kr.

Bonusinfo:Borde på pladsen foran

Levering: Nej

Ventetid: Selvbetjening

Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide