Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
RES2
Især 40+-generationen kan glæde sig over RES2. Foto: Carsten Andreasen
Raffineret design
19-08-2008
Take-away: RES2 er ny på Nordre Strandvej i Risskov og en gevinst for de lokale. Måske skulle man overveje desserterne.

Det kan godt være, at vore - fastfoodpatruljens - hjernevindinger var nede i gear efter ferien, men vi havde altså ikke fattet, at RES2 skal udtales som første halvdel af ”restaurant”, men det fik vi venligt forklaret, da vi spurgte. Og så er den sag i orden.

Men ellers er RES2 en nyskabelse, som naturligvis især de nærtboende i Risskov kan glæde sig over. Det er fastfood og take away på et relativt højt plan. Det samme kan siges om priserne, men sådan er der så meget. Der er god overensstemmelse mellem pris og kvalitet.

Det hele er nyt fra sommeren 08. Designet er moderne og elegant. Fra bæreposer til bakkerne med præget logo - og til selve indretningen, som er i den minimalistiske stil, man er næsten fristet til at sige feng shui.

Stedets kort er i lækkert design og fed papirkvalitet, og det lover alt sammen meget godt.

Mojo menuer
Man bliver særdeles venligt modtaget, og ventetiden er alt taget i betragtning bemærkelsesværdig kort.

Vores besøg gjaldt imidlertid først og fremmest det kulinariske, og da vi skulle indtage delikatesserne i forældreselskab i Julia og Camillas hjem i nærheden, kunne vi komme godt rundt i de forskellige muligheder.

Hovedpunkterne på menukortet er de såkaldte Mojo menuer. Dem er der fire af til 119 kr. stykket. Selve ordet Mojo er forklaret på spisekortet med mad i små portioner, som efter sigende skulle have helbredt den spanske konge Alfonso i 1300-tallet, og det kan vel være. For os er Mojo måske mere en bluesform, som er populær i de amerikanske sydstater omkring Louisiana, også her kendt som en slags besværgelse, Hoodoo, der velsagtens er i familie med den haitiske Voodoo.

Under alle omstændigheder er Mojo her en slags tapas, altså diverse småretter arrangeret med forskelligt tilbehør.

Der er en med blandt andet bresaola og diverse pølser og skinke med trøffelcreme og hybenchutney. Så er der en med salami, skinke og ost (taleggio), chili hummus og fyldte mini chilier.

Den tredje omfatter blandt andet igen bresaola og parmaskinke, men her med tilbehør af blandt andet en umanerlig lækker artiskoktapenade. Og endelig er der fjerdemanden, som er en ren osteanretning med taleggio, dansk bondebrie og Tomme de Savoie ledsaget af basilikumpesto, tomattapenade, løgkompot og den lækre artiskoktapenade.

Vi prøvede de tre, og der var temmelig stor begejstring for både kvalitet og kvantum.

”Teater af madoplevelser”
Julia var mere stemt for noget af det, man her på dette lyriske sted kalder ”Et teater af madoplevelser” og valgte en toskansk medaljon af oksefilet serveret med ratatouille, langtidsbagte tomater, kartoffelsoufflé med bacon samt portvinssauce (95 kr.).

Selv gik jeg på en thailandsk yo min hu, som angiveligt skulle være »chilikaramelliserede kyllingeinderfileter vendt med smagfulde nudler og sprøde urter toppet med kæmpe tigerrejer drysset med nøddekorianderblanding« (78 kr.).

Til det hele var der masser af godt brød.

Skår i glæden
Mens Mojo'erne gled ned generelt fulgt af lovord og krav om fem stjerner, så kneb det måske lidt mere med teateroplevelserne. Julia var nogenlunde tilfreds med bøffen, men kartoffelsouffleen var i nogen grad præg af, at den sikkert havde været en tur i mikroovnen og derfor til den tørre side. Den ledsagende ratatouille (som i øvrigt er en provencalsk specialitet) havde mistet en del af sin egenart, da den var sovset ind i portvinssaucen, ikke nogen heldig kombination.

Min egen thai-ret havde ikke meget med Thailand at gøre Den var pæn og nydelig, men uden megen smag af de typiske thai-krydderier. Og hvad skulle revne gulerødder egentlig gøre godt for her? Til gengæld må man anerkende, at der ikke var sparet på nudlerne.

Desserterne, en lemonpie og en chokoladekage, vakte ikke jubel. Piens tærtebund smagte af dej, ifølge Camilla. Og chokoladekagen, på kortet beskrevet som Chocolate Heaven, virkede mest, som om den var lavet på bagemiks. Der var til lemonpien lovet en let royal vaniljecreme. Den så vi ikke noget til. Til gengæld var der til begge dessertserveringer et generøst skud cremefraiche. Og det er der jo nogle, der holder af.

Mad til +40 generationen
Sammenfattende kan vi konkludere, at det alt i alt var en god oplevelse, RES2 serverede for os. Der var rigeligt med mad, meget smagte godt og hjemmelavet, især tilbehøret imponerede.

Som det blev bemærket ved bordet, er det nok ikke her, den lokale ungdom vil styrte hen, når den skal have stillet sulten. På den anden side er RES2 et godt alternativ til +40 generationen, som én af kommentarerne lød.

»Men så skal de altså se at få strammet op på desserterne eller helt holde sig fra dem!«

Der er fire flotte og velfortjente stjerner til RES2 og en varm anbefaling.



Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
RES 2
Nordre Strandvej 134
8240 Risskov
Tlf. 2348 4839
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide