Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Orientalsk Køkken
Huha, det er hot!
04-11-2008
Take away: Orientalsk Køkken er et sympatisk bekendtskab, men man kunne godt regulere lidt på styrkeknappen.

Det går forholdsvis tjept med at få effektueret bestillingerne, når man træder ind i de nydelige lokaler hos Orientalsk Køkken, der både er restaurant og take away.

Selv om kokken i det lille køkken har nok at gøre med at betjene restaurantens gæster og de mange, der ringer og bestiller i forvejen, måtte vi kun vente i 14 minutter, før en papirpose fyldt med bakker var klar til at tage med hjem.

Kinesisk køkken
Køkkenet er kinesisk og thai med et skvæt vietnamesisk ind over, og det er ganske udmærket.

Her er de traditionelle supper, diverse forårsruller, indbagte tigerrejer og salater blandt forretterne, der alle koster 49 kr.

På hovedretssiden er der diverse variationer af ris, rejer, kylling og okse, and og laks - samt en enkelt med svinekød. Hovedretterne har også samme pris, nemlig 89 kr.

Altid sultne Søren gik efter tilbuddet ”Wok to go”, hvor man kan få en forret og en hovedret for 100 kr. lige ud. Spiser man i restauranten, koster samme omgang 139 kr.

Det blev til vietnamesiske forårsruller og stegte nudler med oksekød.

Julia, der har en svaghed for kylling og aldrig er bange for at udfordre smagsløgene med stærke sager, valgte stegt kylling i grøn karry.

Desuden bestilte vi de to nyeste retter på kortet, nemlig de traditionelle vietnamesiske banh cuon, der er friske ruller af rispapir med et fyld af tigerrejer og diverse grønt, og banh xeo, der er en pandekage med svinekød, tigerrejer og diverse urter.

Stærke sager
Vel hjemme åbnede vi for herlighederne i papbakkerne, som foruden de valgte retter også indeholdt en pæn portion velkogt ris samt to bægre med hjemmelavet fiskesauce og en temmelig stærk sursød sauce. Det hele så indbydende og meget grønt ud.

Var der meget godt for øjnene, så var der imidlertid temmelig store udfordringer for smagsløgene. Kyllingen i den grønne karry var så stærk, at selv Julia måtte give op.

»Det er meget stærkt. Der er meget sovs og meget grønt. Det værste er, at det smager ikke af så meget... det er bare stærkt.«

Advarsel på menukortet
Det skal i sandhedens interesse siges, at der på kortet i en parentes efter retten er anført: stærk ret, men dette var, synes vi, lige i overkanten og egentlig synd for retten, hvis øvrige ingredienser ikke fik en chance.

På Sørens side var der ikke udelt begejstring for de vietnamesiske forårsruller, som efter hans mening var for tørre. Han syntes derimod, at retten med nudler og oksekød egentlig var okay, en god gennemsnitsret med udmærket kød (i beskedne mængder) og godt med grønt.

Lækker pandekage
Mere begejstring var der for pandekagen tilberedt af rismel og kokosmælk. Den var fin og lidt sødlig i smagen og præsenterede sig smukt. Meget fyld var der ikke i den - lidt små tigerrejer og lidt hakket svinekød. Til gengæld var alt det grønne meget afbalanceret, og krydderurterne gav retten den rige duft og smag af Asien. Delikat.

Rullerne i det gennemsigtige rispapir var meget løse i det, men tog sig smukke ud - rejerne smagte fint, og der var også her masser af forskellige urter, som førte tankerne til Sydøstasien.

Sammenlagt kan vi konstatere, at portionerne ikke er voldsomme, faktisk blev vi ikke rigtigt mætte. Vi synes, der er sparet for meget på fyldet, altså bortset fra urterne, og at priserne i forhold til mængde og kvalitet er for høje.

Tre stjerner og anbefaling
Vi ender på tre stjerner, men indrømmer gerne, at der trods alt er så mange opmuntrende elementer og gode og delikate takter, at vi gerne giver vores anbefaling af det lette, orientalske køkken ved Vesterbro Torv.Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Orientalsk Køkken
Vesterbrogade 1
8000 Århus C.
Tlf. 86 12 15 88 / 2682 4717

Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide