Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Himalaya Pizza
Foto: Ilan Brender
Opløftende ovnbagt fra Graven
11-11-2008
Take away: Himalaya Pizza i Graven lige bag domkirken serverer rigtig gode pizzaer - det kniber mere med ris og kebab.
Vi er i Graven en sen mandag eftermiddag på den evige jagt efter byens bedste take away. Om det skyldes en vittig hjerne, at man har opkaldt det lille pizzeria i netop denne gade efter et af verdens højeste bjerge, ved vi ikke, men det ligger der i hvert fald - uden at gøre særligt meget væsen af sig.

Placeringen over for den kommunale tandlægeklinik og ved siden af den udmærkede restaurant Le Coq gør dog stedet nemt at finde.

Vel inden for i varmen studerer vi de forskellige muligheder. Det er pizza, der er hovedsagen med i alt 38 numre, inklusive vegetar- og børnepizzaer.

Hovedparten koster 45-49 kr., og det er bestemt i den moderate ende i dagens Århus. Desuden er der shawarma, pita, salater, to retter med ris og spaghetti bolognese.

Kundetilstrømningen er ikke voldsom på dette tidspunkt, men vi fornemmer klart, at antallet af kunder stiger voldsomt senere på aftenen, når nattelivet for alvor går i gang - ikke mindst fredag og lørdag.

Hvorom alt er: Fie lod sig lokke af kortets tilbud om en risret med kebab til 50 kr. inklusive salat.

Mikkel, der er født og opvokset i Holstebro, slap dog de vestjyske tøjler og sprang ud i en Fantasi, hvor man selv kan vælge fire ingredienser - som blev til oksekød, frisk tomat, løg og champignon.

Sådan en sag koster 49 kr., mens min Florentine med oksekød og pepperoni står til sølle 45 kr.

Flotte pizzaer
Vi tog de duftende pakker med os og susede hjem til spisebordet, hvor der blev lukket op for herlighederne sammen med den halvanden liters cola, vi havde erhvervet for 25 kr.

Det så godt ud. Fies risret var en ordentlig skudefuld velkogte ris og betydelige mængder af kebabkøb samt meget frisk salat.

Pizzaerne var smukke. Mikkel havde på venlig forespørgsel sagt tak til en smule ekstra chili, mens jeg havde takket ja til et ordentligt skud ekstra hvidløg. Det skulle vise sig, at begge pizzaer havde fået en rigelig portion af hver, men det kom nu ikke til at rokke ved helhedsindtrykket.

Det er flotte og rigtig gode pizzaer, man får hos Himalaya.

Bundene er tynde og sprøde, fyldet er fornuftigt disponeret, der er hverken for meget eller for lidt, der er brugt friske champignoner og nysnittede løg.

Kort sagt: God kvalitet og rigtig god smag af autentisk pizza.

Desværre var Fie knap så begejstret for ris og kebab. Hun fandt den gennemgående lidt tam i smagen, den var lidt sødlig og kunne godt have trængt til lidt mere fut i krydringen.

Men salaten var fin og frisk, og det hjalp. Vi hjalp hende med skiver af vore pizzaer, og efter at have smagt dem, var dommen klar fra Fie:

»Der er fire fortjente stjerner til Himalaya - men hold jer til pizzaerne.«

Take-away hver tirsdag
Fastfood-patruljen er din

guide til Århus' fastfood- og take away-restauranter.

JPÅ's madanmelder Lars Thomassen er patruljefører, og hver gang har han et par unge fastfood-spisere med som rutineret ekspertstøtte.


Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Himalaya Pizza
Graven 16
8000 Århus C.
Tlf. 86 13 37 77
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide