Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
City Sandwich
Foto: Valdemar Jørgensen
En sand(wich) fornøjelse
18-11-2008
Take away: City Sandwich langer gode sandwicher over den lille disk. Frisk og godt, lunt brød, fin betjening og meget mad for pengene.

Det var i mørkningens time en kold og klam novemberdag i Søndergade, da vi så et lys i mørket. Den lille sandwichbutik City Sandwich, der har placeret sig et strategisk godt sted mellem Søndergade og Østergade. Mens travle mennesker i stort tal hastede forbi ude på gågaden med fyldte indkøbsposer, der ikke bar tegn på finanskrise eller recession, søgte vi ligesom temmelig mange andre ly i den lille butik. Den venlige mand bag disken havde travlt, meget travlt, men havde foruden evnen til ikke bare at holde humøret og tempoet højt også overskud til at servicere nye kunder, mens han smurte løs.

Det var en imponerende præstation og fascinerende at følge, mens vi befandt os i den lille oase midt i storbyens larm.

Udmærket udvalg

City Sandwich har det klassiske udvalg af sandwicher, og sådan skal det vel også være, når man har en mainstream butik midt på et travlt strøg, hvor tingene først og fremmest skal gå hurtigt.

Det interessante er, at man foruden de sædvanlige (og her meget fine) flûtes også kan vælge brødtyper som ciabatta, grovbolle, gulerodsbolle og spinatbolle.

Fyldet er klassisk - kylling og bacon, kalkun og bacon, skinke og ost, kalkun og ost, peperoni og ost, æg og rejer, hønsesalat, æggesalat, tunsalat, frikadelle, ferskrøget laks, laks og rejer og vegetar.

Lunt og lækkert

Bettina er en ung og selvbevidst kvinde med klare holdninger, så hun var ikke i tvivl om, at hun skulle have en spinatbolle med ferskrøget laks og dilddressing (40 kr.).

Niels derimod gik målrettet efter det robuste, så han valgte en flûte i den voksne udgave med frikadelle (40 kr.), mens jeg selv i sagens og smagens interesse tog klassikeren kylling og bacon, her i ciabatta (38 kr.).

Vi blev alle spurgt om vore lyster i retning af dressing og ekstra fyld, og det var som det skulle være.

Brødet var lunet, fyldet var rigeligt og lækkert, det grønne sprødt og nysnittet, så der blev tygget lystigt ved den lille hylde, der udgør det for bord.

Bettina var begejstret for laksen, som var blød og saftig med en delikat røget smag, langt fra de discountprodukter, man så ofte kommer ud for.

Hun mente, at dressingen var til den lidt skarpe side, men det slog bestemt ikke nogen skår i glæden.

Meget mad for 40 kr.

Niels huggede godt ind på frikadellen og var imponeret over, hvor meget mad, man kan få for 40 kr. inde midt i Århus. Han var meget tilfreds.

Selv fik jeg en meget velsmagende, lun ciabatta med godt, saftigt kyllingekød, sprød bacon, masser af grønt og et ekstra skud syltet rød peber.

Vin som sidegevinst

Med det hele (kildevand og cola) kom vi af med 160 kr., men fik så ved afregningen en lille flaske italiensk rødvin, som værten forklarede, at man får, når man køber for over 100 kr.

Således mætte, tilfredse og begavede vendte vi tilbage til kulden og det travle Strøget, hvor voteringen hurtigt blev overstået: Fire flotte stjerner til City Sandwich og vores varmeste anbefaling.

Leveret af: JP Århus Print artikel Send artikel
fakta
City Sandwich
Søndergade 51
8000 Århus C.
Tlf. 86 18 74 19

Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide