Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Det kinesiske hjørne
Tham Hong Pham (tv) og Nhuang Pham ved buffeten på Det Kinesiske Hjørne. Foto: Emil Ryge Christoffersen.
Riskogeriet
23-12-2008
Take-away: Det kinesiske hjørne er den klassiske kinagrill med alle dens styrker og svagheder. Man vil det hele, men helt godt bliver det aldrig.
Der er vel 12 borde i Det kinesiske hjørne i Trøjborgcentret i det nordlige Århus. Her har åbenbart før været en italiensk restaurant, for på bon'en står der Restaurant Da Vinci. Men ingen skal imidlertid være i tvivl om, at der nu er kinesiske boller på suppen, for der er masser af kinesiske lamper og kinesiske billeder og også en kineser i køkkenet.



Diverse middage
Repertoiret er det, vi kender fra de klassiske kinesiske restauranter og grillbarer. Ude foran kan man få kinabokse i lille, mellem og stor til 30, 40 og 50 kr. Inden for er der flere valgmuligheder. Suppe, forårsruller, diverse retter med kylling, svin, okse, rejer, and i forskellige udgaver med ris og varierede saucer. Der er også diverse middage med tre-syv retter i prisklassen 100 til 155 kr. (minimum to personer).

Og så er der det, man her på stedet kalder danske retter (og helt uret har vore kinesiske venner jo ikke!), som er burger, grillkylling, pita kebab og to fiskefileter med pommes frites.

Vi skulle jo i sandhedens tjeneste prøve lidt af hvert, så vi bestilte ”special store kina rulle” (45 kr.), svinekød chop suey (klassisk kineser) med grøntsager (75 kr.), indbagte store kinarejer med sur-sød sauce (85 kr.) og indbagt kylling (70 kr.).

Med i bestillingen var sauce og ris fra den store riskoger på disken i pæne mængder.

Det hele var sådan set udmærket, men heller ikke så meget mere. Pænt uden at være prangende vil være en passende betegnelse. Chop sueyen var i orden, frisklavet og med sprøde grøntsager i en god sauce. Rullerne var lidt flade i faconen, men fyldet var fint, og dejen var sprød og lækker. De indbagte kæmperejer klarede sig også igennem, om end der var mere skorpe end rejer. De indbagte kyllinger smagte godt, men var til den lidt tørre side. Risene var i orden, og det samme kan siges om den sur-søde sauce, som havde betydelig afsætning. Vi kunne nu godt have brugt et bæger kinesisk soja.



Gang i frituren
Der er naturligvis gang i frituren, men i det her tilfælde var der ikke nogen kvalmende smag eller tøj, der lugtede efter besøget, og det er værd at notere sig.

Sammenfattende kan man sige, at trænger man til hurtig mad efter en anstrengende tur i centret, så er Det kinesiske hjørne et udmærket (om end ikke voldsomt billigt) bud, men der altså andre steder på Trøjborg, der serverer bedre asiatisk mad - prøv for eksempel i den øvre del af Tordenskjoldsgade.

Der er tre stjerner til Det kinesiske hjørne.
Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
fakta
Det kinesiske hjørne
Otto Ruds Gade 98
(Trøjborgcentret)
8200 Århus N
Tlf. 86 76 50 60
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide