Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Restaurant Miró
Restaurant Miró klar til at tage imod gæsterne. Fra venstre køkkenchef Martin Vesterdorf, restauratør Toni Leichtle, kokkeelev Dat Ha Quoc og kok Tinne Hviid. Arkivfoto: Nikolai Svennevig
Senior holder stilen
24-12-2009
På 20. år holder Restaurant Miró på hjørnet af Thorvaldsensgade og Marstrandsgade placeringen som en af byens absolut bedste.
I et turbulent restaurationsmiljø som det århusianske er det ikke helt sædvanligt, at samme restauratør driver samme restaurant i næsten 20 år med samme navn - og vigtigst af alt:

På samme høje kvalitetsniveau.

Det er ikke desto mindre, hvad Toni Leichtle på Restaurant Miró på Marstrandsgade gør.

Det er tydeligt, at kvalitetsniveauet og den gode stemning er almindeligt kendt blandt århusianerne, for ikke alene var der fuldt hus, da det var lykkedes os at bestille et bord.

Faktisk havde vi måttet ringe forgæves to gange for at få et bord til to i en weekend.

Det er ganske vist julefrokosttid, og i denne tid defineres frokost meget bredt og omfatter også gourmetarrangementer, men alligevel ?

»Vi glæder os til at se jer,« meddelte tjeneren, da tidspunktet var aftalt, og den melding blev mødt med en anelse usagt kølig skepsis i den anden ende af telefonledningen.

Vi kender jo ikke hinanden, og mon man ligefrem glæder sig til at se hver enkelt gæst?

Men det virkede, som om han mente det. Det bar betjeningen i hvert fald præg af aftenen igennem. Restauratøren og køkkenchefen cirkulerede diskret blandt gæsterne og så til, at alle befandt sig vel.

Faktisk havde vi indtryk af, at de hver for sig sammen med den øvrige betjening påtog sig et personligt ansvar for, at alle fik en god aften ud af besøget.

Menuen


Spisekortet byder på en fast menu, som tilrettelægges måned for måned. Tre retter koster 389 kr., fire koster 458 kr. fem 528 kr., og hvis man tager den store tur på seks retter, lyder regningen på 598 kr.

For tilsvarende beløb tilbydes vinmenu, og det må anbefales, for vinene er tydeligvis valgt med omtanke. Hele vinkortet bærer også præg af personlige valg, og hvis man her vælger de dyreste, kan der gøres et alvorligt indgreb i privatøkonomien, uden at der dog excelleres i de helt ekstravagante pralevine.

Mens vi nød den første vin, en sauvignon blanc 2008 fra Koura Bay, New Zealand, åbnedes aftenens gastronomiske forestilling med en flot amuse bestående af rå marineret laks med rygeostecreme, mayonnaise og tangsalat.

Allerede her var der flot samspil med vinen, som holdt alle retter og alle vinene igennem. Tjeneren beskrev vinenes smag og duft meget detaljeret ved hver opskænkning. Vel egentlig lidt overflødigt, men det var alligevel sjovt at konstatere, hvor præcist hun ramte, og hvor enige vi var i beskrivelserne.

Første ret var en stegt kammusling med rå bøgehatte, jordskokpuré, jordskokchips og en cannelloni af tigerreje med fyld af hakket kammusling. Meget elegant.

Rød smørsovs


Elegant var også den følgende kombination af bagt torsk på perleløgspuré, bacon, friterede løgringe, persilleolie og en konstruktion, der blev præsenteret som beurre rouge. Når man pisker koldt smør i en syreholdig varm væske som eddike eller nedkogt hvidvin, får man beurre blanc.

Her var der rødbedesaft i, og så fik man beurre rouge. Hertil en fed chardonnay 2006 fra Bernard Moreau.

En vin doux naturel fra Rasteau ledsagede den tredje ret.

Lidt tidligt at skænke hedvin, men det hang sammen med, at den tredje ret var en paté af letrøget ande-foie gras med brøndkarse og et sødt, nærmest lidt honningkageagtigt brød. Det krævede en kraftig vin, og igen var kombinationen i fuld balance.

Kalvehale og dyreryg


Hovedretten var delt i to. Først et lille glas med ragout af kalvehale, persillerod, estragon, rødbede og skovsyre. Hovedretten bestod af dyreryg - langtidsstegt ved 57 grader - med sellericreme, bladselleri og en lille cannelloni med en let waldorfsalat indeni.

Faktisk syntes vi, at anretningen så lidt klejn ud af en hovedret at være, men ved afslutningen måtte vi alligevel konstatere, at vi i hvert fald var blevet mætte. Vinen hertil var en Nita 2007 fra Priorat, Spanien. Igen et flot valg, som med styrke og kompleksitet harmonerede fint med kødretten.

Også ostene var en tour de force blandt europæiske klassikere: En gedebrie fra Loire, tête des moines, morbiere, brillat-savarin, tommes de savoir, münster, gorgonzola og stilton, serveret med syltede nødder, rosiner og svesker - og kommenkiks og tysk maltbrød med nødder.

Vinen var en kraftig, men alligevel elegant gewürztraminer spätlese 2005 fra Weingut Geil.

Desserten var en kombination med chokolade og appelsin som tema: Et lille stykke meget tung og kraftig chokoladekage omgivet af appelsinmousse, appelsinsorbet og appelsinfromage i gyldent skinnende gelé.

Spanske appelsiner, forklarede tjeneren, da vi spurgte til en meget friske og kraftige appelsinsmag. Vinen hertil var Colheiter Port 1986 fra Burmeister. Igen var harmonien sikret.

Den samlede regning lød på 1.190 kr. Ledsageren havde nemlig under indtryk af månedens øvrige julearrangementer ønsket at nøjes med to glas vin - chardonnayen til forretterne og den spanske Nita til hovedret og ost - og vand for resten. Til gengæld fik ledsageren en kop god stempelkaffe til desserten.

Den blev ikke skrevet på regningen. Måske fordi der var sket et lille kiks ved bestillingen af regningen. Tjeneren havde glemt den, og vi måtte rykke.

Vi konstaterer, at Restaurant Miró på 20. år holder stilen som et af byens absolut bedste spisesteder, hvor mad, vin, servering og den almindelige omsorg for gæsterne udgør en elegant helhed. Fem stjerner og en anbefaling!



Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
Fakta
Restaurant Miró
Marstrandsgade 2. 8000 Århus C
Telefon 8613 8700
Åbningstider: Tirsdag-lørdag fra kl. 18.
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide