Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
musikfest
Det lokale band Pariah Syndicate, der her ses i øvelokalet i Åbyhøj, er på plakaten, når der fredag og lørdag er festival for den hårde musikgenre heavy metal på Voxhall. Foto: Marcus Trappaud Bjørn
Kærlig headbanging på metal-festival
27-03-2012
Det aarhusianske metalfolks årlige musikfest på Voxhall er trods demonstration, band-afbud og finanskrise, klar til at gå amok på fredelig vis.
Voldsomt ser det ud, når langhårede og tatoverede metal-musikere iklædt lak og nitter headbanger og growler om død og lemlæstelse.

Men ifølge Morten Bager, der står bag flere metalarrangementer i byen og i weekenden arrangerer Royal Metal Fest 2012, er metalfolket faktisk tværtimod meget fredelige mennesker.

»Jeg tror, at vi får rigtigt mange aggressioner og frustrationer ud ved at gå amok til den ekstreme musik, og så har vi mindre behov for at lave ballade ellers. Sådan nogle koncerter er faktisk bare fyldt med en masse kærlighed,« siger Morten Bager, der er bestyrelsesformand for foreningen Metal Royale, som afholder metalfesten for femte gang.

Top-5-navn meldte fra


Ligesom tidligere år er det på Voxhall, der skal headbanges. I år dog lidt tidligere end ellers, og det har været en udfordring for arrangørerne.

»Det er i år ikke lykkedes os at skaffe et kæmpestort navn. Vi ligger lidt for tidligt i forhold til de fleste bands' forårsturneer. Men vi har så til gengæld flere middelstore navne end tidligere,« siger Morten Bager og forsikrer, at man næste år vil gå efter at placere metalfesten efter påske.

Derudover er festivalen blevet ramt af en aflysning fra et af top-5-navnene, nemlig den belgiske dødsmetalgruppe Aborted, der har været nødsaget til at aflyse hele sin turné og dermed også turen til Aarhus.

»For at kompensere for aflysningen har vi sat et ekstra band på, så vi nu præsenterer Hellhorse og Mercenary,« forklarer Morten Bager.

Nabo til demonstration


Som alle andre der er afhængige af sponsorater, mærker den frivillige metalforening, at finanskrisen endnu kradser.

»Det er svært at få sponsorer. Vi støtter hinanden i metalmiljøet f.eks. i forhold til at dele de frivillige kræfter på tværs af festivalerne i København og Aalborg. Vi har en meget positiv tilgang til det og har virkelig ildsjæls-hatten på, og det håber vi vil smitte af på flere sponsorer i fremtiden. Men vi slås stadig lidt med nogle forudindtaget negative holdninger om metalfolk,« siger Morten Bager.

I forhold til medier, myndigheder og andre arrangører oplever foreningen dog, at holdningen er ved at ændre sig.

»De ved efterhånden godt, hvem vi er. Men inden Volbeat for alvor gjorde genren mere populær, inden det blev mainstream med tatoveringer, da fik vi da tit at vide, om vi ikke skulle tage at klippe håret og få os et ordentligt arbejde.«

En ekstra udfordring for festivalen er i år, at Danish Defence League på samme tid holder anti-muslimsk demonstration i Mølleparken lige ved siden af Voxhall.

»Vi kan forsikre vores gæster om, at de kan føle sig trygge. Vi har hyret ekstra vagtpersonale, og vi har været og er i dialog med politiet, der forsikrer os om, at det nok skal forløbe fredeligt,« siger Morten Bager.

Kæmper med dårligt image


Det er vigtigt for Metal Royale at adskille sig fuldstændigt fra eventuelle voldelige episoder - metalverdenen kæmper i forvejen med et dårligt image.

»Vi vil rigtig gerne give metalgenren et mere modent og professionelt image. Hvis nogen skaber sig, så ryger de altså ud. Genren er blevet kørt lidt ud på et sidespor og får ikke den anerkendelse og respekt, som den fortjener,« mener Morten Bager.

»Metalfolk er faktisk meget rolige folk. Det kan godt være, at musikken er voldsom, retorikken og tøjet er vild, og de ser herrens ud, men de opfører sig eksemplarisk,« forsikrer Morten Bager.

Leveret af: JP Aarhus Print artikel Send artikel
fakta
Royal Metal Fest 2012

Voxhall 30.-31. marts

Billetpris: 350 kr. (endagsbillet: 250 kr.)

Hør blandt andre: Evergrey (S), Taake (N), Decapitated (PL), Pretty Maids (DK), Endstille (D), Diamond Drive (DK), Pariah Syndicate (DK) og Crocell (DK).

RMF præsenteres i samarbejde med Fonden Voxhall, Aarhus Kommune, Tuborg, SuperBrugsen i Mårslet, Jägermeister, Soundforce, V58, Filmværket, Livescenen.dk, Nordic Rock Booking, Promus, Rock City og Drum City.

Fri entre torsdag til opvarmningskoncert på Escobar med lokale The Surfing Henchmen.
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide