Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Jacob's Pitabar
Foto: Thomas Larsen
Pitaer med god smag
11-09-2006
Jacob's Pitabar er et udmærket bekendtskab, selv om man godt kan blive brændt af...
Det var restauratøren Jacob Evar, der i sin tid for alvor introducerede pita-brødet i Danmark og gjorde det så populært, at han senere kunne etablere en fabrik på dansk grund og sende de populære små runde og flade brød ud i butikkerne og til grill- og shawarma-barer over det ganske land.
Eventyret om pitabrødet og ikke mindst Jacob Evar, der kom hertil fra Israel, tog sin begyndelse i Vestergade med Jacob's BarBQ, som stadig er et af byens mest populære og uforanderlige spisesteder.


Nydelig og net

Det er også her, man ud til gaden finder Pitabaren, der fremtræder i moderne design, nydelig og net og med evig gang i grillen. Man kan tage sin pita med sig eller spise den på stedet. Udvalget er ikke voldsomt - seks forskellige slags med seks forskellige dressinger. Sodavand og fadøl.
En menu med valgfri pita, en sodavand samt pommes frites koster 69 kr., nøjes man med pitaen, skal man af med 38 kr. Priserne har fået et lille nøk op ad i forhold til hjemmesiden, som blev tjekket lige før, vi besøgte stedet.

Anne Mette og Morten tog hver en menu med henholdsvis kylling og lam, mens kaptajnen beskedent nøjedes med en pita med oksekød.


Kvik betjening

Betjeningen var kvik og gik straks til grillen for at eksekvere vore ønsker. Kort tid efter var det hele klappet og klart, og vi kunne bide løs i de små brød, som afleveres i plastbakker med låg, så de er nemme at transportere med hjem, hvis man har lyst til det.
Fyldet er foruden kød også strimlet salat, skiver af frisk agurk og tomat samt dressing efter eget valg.


Brændt af

Oksekødspitaen var okay, mens lammepitaen blev meget rost af Morten, som er begejstret for lam og noget af en kender. Anne Mette måtte desværre konstatere, at hun i nogen grad var blevet brændt af. Kyllingekødet var bogstaveligt talt noget kokset og smagte ikke godt.
Til gengæld var begge medspisere særdeles godt tilfredse med pommes fritterne, som var sprøde og gyldne og havde en rigtig god smag. Der er ekstra og gratis tomatsalsa til rådighed, hvis man vil dyppe i noget stærkere end ketchup.

»De er gode og sprøde, faktisk overraskende gode og uden smag af gammel friture,« sagde Morten om kartoflerne, som sammen med det gode lammekød satte ham i et særdeles gavmildt stjernehumør.

Han var parat til at give fire stjerner, men det var Anne Mette selvsagt ikke oven på den kedelige kylling. Begge medanmeldere, som har en ret så bred erfaring med århusiansk fastfood, konkluderer også, at priserne ligger i den dyrere ende af skalaen. 50-55 kr. for en menu vil være ok, mener de - 69 kr. er for meget.


Delikate pitabrød

Vi ender på tre stjerner, som skyldes generel god smag, friske råvarer og delikate pitabrød - de forholdsvis høje priser trækker i den anden retning sammen med kyllingen. Og så skulle vi hilse og sige, at det er en god idé at skifte sækken til affald ud, når den er fyldt.
Leveret af: Internetavisen Jyllands-Posten Print artikel Send artikel
Fakta
Jacob's Pitabar
Vestergade 3
8000 Århus C.
Åbent mandag-torsdag 11-21, fredag-lørdag 11-05, søndag lukket
Tlf. 8732 8420

Ordbog
Pitabrød: Fladt, rundt hvedebrød, stammer fra Mellemøsten.
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide