Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Scene
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Anettes Sandwich
Foto: Casper Dalhoff
Anettes anderledes sandwich
25-09-2006
Anettes Sandwich med to forretninger i Århus har sin helt egen stil. Den er der en del, der godt kan lide, mens andre er mere forbeholdne.
Sandwichbaren - det er vel det rette udtryk? - ligger et par trin ned i kælderetagen i Banegårdsgade, men det generer ikke. Lokalet er pænt stort, lyst og tiltalende.

Til venstre for disken er direkte kig ind i køkkenet, hvor sandwicherne bliver tilberedt fra bunden af, når bestillingen indløber, altså ingen allerede færdiggjorte varer, der ligger og venter.

Udvalget af læsestof angiver på sin vis stedets karakter - her kan man bladre i Vogue og designblade, og så står Politiken som eneste avis til rådighed for kunderne.

Så kender man lige som miljøet.

Anettes Sandwich har til sit logo føjet sætningen Sundt & lækkert, og det er ikke ramt helt ved siden af. Det ville sætningen Pænt & nydeligt heller ikke være.


Caffè latte og urtete

Vi er i den moderne og sundhedsrelaterede afdeling, hvilket også afspejles i udvalget af drikkevarer, der omfatter både caffè latte, kildevand og hyldeblomst, urtete og grøn te.

Sandwich-repertoiret begrænser sig til otte muligheder, som dog adskiller sig en del fra det gængse.

Kyllingebryst med basilikumpesto, mozzarella og soltørret tomat, fransk blåskimmelost og oliven, landskinke og emmentaler, tun og æg med rødløg, Krabbesalat og asparges, norsk laks med dild og rødløg og endelig (tak for det) pastrami med cornichoner og dijonsennep. Samme pris: 35 kr.


Hurtig aktion

Holdet valgte kyllingebryst, laks og krabbe med ice tea, cola og kildevand til, og fluks gik den unge kvindelige bestyrer af foretagendet i gang med at smøre.

Resultatet var tre sandwicher i godt og groft mørkt brød, pæne mængder fyld og godt med frisk grønt - blandt andet reven gulerod, som Julia dog fravalgte ved bestillingen.

Sandwicherne bliver serveret i en papirspose, og det er helt i orden - drikkevarerne napper man direkte fra flasken.


Delte meninger

Det hele virkede faktisk rigtig pænt og nydeligt, sympatisk og indbydende.

Men én ting er, hvordan tingene ser ud - en anden, hvordan de smager.

Her skiltes vandene ret så voldsomt.

Julia var ikke et øjeblik i tvivl:

»Det her er virkelig fastfood i den gode ende. Man kan se sandwicherne blive lavet, det er et rigtigt godt brød - ikke den hårde flute eller den bløde bolle. Og så bare det, at man kan få sandwich med laks - det ser man ikke ret mange andre steder. Efter min mening er seks stjerner helt fortjent.«

Det var noget af en melding, men den faldt ikke i smag hos Christian, der så helt modsat på oplevelsen:

»Det her sted er slet ikke noget for mig. Det er alt for trendy efter min smag. Det er ikke fastfood, som jeg forstår det. Jeg synes heller ikke, det smager af noget, og jeg er ikke blevet mæt. Der er heller ikke nogen cola-automat. Der er lidt for meget Det radikale Venstre over det, så den hopper jeg ikke på igen. Max tre stjerner.«

Holdkaptajnen havde forståelse for begge synspunkter og hældte nok mod det fire-tal, som blev konklusionen på voteringen og vel også på, hvem det er, Anettes Sandwich henvender sig til.


Leveret af: JP Århus+ Print artikel Send artikel
Fakta
Anettes Sandwich
Banegårdsgade 39
8000 Århus C.
Tlf. 87 46 07 16
Mandag-fredag 8-19.30, lørdag 10.30-17, søndag 10.30-20
Man finder også en Anettes Sandwich i Vestergade 53)
Guide
Spiseguiden.dk
Restauranter, caféer, take-aways og catering. Nyt gastronomisk univers
Anmeldelser
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelse
Samlet oversigt over restaurationsanmeldelser Spiseguiden.dk.
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide