Til forsiden af aarhusportalen.dk
Til forsiden
guide til oplevelser i Østjylland
Menu
Kunst & udstilling
Musik
Restaurant & cafe
Guides
Spiseguiden.dk
FastfoodGuiden
Attraktioner
Highlights
Annonce
Nyhed
Tre timers jalousidrama
06-12-2007
I morgen har Aarhus Teater Scala danmarkspremiere på David Fishelsons dramatisering af Fjodor M. Dostojevskijs ”Idioten”, et af verdenslitteraturens største værker.

Forestillingen strækker sig over tre timer og er en kæmpeudfordring for Martin Greis i rollen som den fattige og epilepsiramte Fyrst Mysjkin, der i toget til Skt. Petersborg på vej hjem fra behandling i Schweiz møder den mystiske og rige Rogozin (Claes Bang).

Rogozin er forelsket i den smukke Natasja (Signe Egholm Olsen) med det blakkede ry. Det bliver Fyrst Mysjkin også efter at have mødt hende, og inden længe er et jalousidrama i gang.

Selskabslivets kampe

Kampene udspilles i selskabslivet med kvinder i flotte silkekjoler, mænd i kjole og hvidt og fyldte champagneglas i en verden, hvor social prestige er vigtig, og hvor det er latterligt at ofre sig for andre.

Samme tendens som vi ser i dag, mener instruktøren Rune David Grue, der er uddannet fra Statens Teaterskole i 2005 og tidligere har instrueret TV2 ”Teaterkoncert” og ”Hr. Kolpert” for Aarhus Teater.

Martin Greis, uddannet fra Statens Teaterskole i 2004 og siden fast engageret på Aarhus Teater, blev landskendt som Henrik i tv-serien ”Krøniken”.

Flere opgaver

Claes Bang, ligeledes uddannet fra Statens Teaterskole, har haft adskillige opgaver for Aarhus Teater, bl.a. i ”Gregersen Sagaen”, og han er landskendt fra tv-serien ”Anna Pihl”.

Derudover medvirker en række af teatrets skuespillere.

Palle Steen Christensen har sat i scene, Ida Marie Ellekilde er ansvarlig for kostumerne, og Søren Siegumfeldt har komponeret musikken.
Leveret af: Internetavisen jp.dk Print artikel Send artikel
Aarhusportalen
Om guide.dk - Personoplysninger - Ophavsret - Annoncering - Kontakt
© Copyright 2006 - Portal Danmark - Grøndalsvej 3 - 8620 Viby J Ajour CMS | Itide